Zbeletronova radionica izrade naklita

U nedjelju, 10. prosinca, od 14 do 17 sati u Šesnaestici se održava radionica izrade nak(l)ita koju vodi Petra Donković. Ovo je izvrsna prilika da vlastoručno izradite nakit kakav niste uspjele_ i pronaći u bespućima interneta ili pak da uštedite na božićnim poklonima za svoje uvrnute prijatelje_ice.

Na radionici quirky nakita, od fimo mase ćemo izrađivati naušnice i privjeske za ogrlice, narukvice ili ključeve s motivima koji nas osnažuju, zabavljaju, koji nam znače ili kojima želimo izazvati reakcije od čuđenja do gađenja. Osim smišljanja i oblikovanja kreativnih motiva, nakit će se ispeći na licu mjesta, a potom bojati, lakirati i vješati na karike. Izrađivanje malih i pipavih predmeta čijim se detaljima zaista treba posvetiti može itekako terapeutski djelovati, pogotovo kad smo uz to i okruženi divnim i kreativnim ljudima.

Petra već 5 godina izrađuje nakit, osobito naušnice, ali i neke druge stvarčice. Najviše voli kačiti dijelove tijela na uši, poput naušnica na stopala, zube, vulve, klitorise, penise, očne jabučice, uši (na ušima hehe), mozgove itd. Njene naušnice s queer i feminističkim motivima poput krvavih tampona, dugica, klitorisa i sličnog imali ste priliku kupiti na prošlogodišnjem Pride Rideu, a sav njen asortiman možete pronaći na njenom Instagram profilu @petradonkovic!

Sudjelovanje na radionici je besplatno uz prethodnu najavu na mail: zbelenatron@gmail.com. Požurite s prijavama jer je broj mjesta ograničen.

Radionica se održava u okviru projekta ‘Centri zajednice’, s ciljem razvoja programa psihološke, društvene i ekonomske podrške za ranjive skupine (LGBTIQ+) unutar društveno-kulturnog centra Šesnaestica. Program je edukativno-društvenog karaktera, i ne pruža adekvatnu zamjenu za konkretnu kriznu psihološku ili direktnu financijsku pomoć.

Povezano