Projekcija dokumentarnog filma polaznica radionice ‘Žene s videokamerama’

Polaznice radionice Žene s videokamerama: Početna filmska radionica pod mentorskom palicom redateljice Renate Lučić i redatelja Filipa Filkovića Philatza tijekom 10 dana održavanja radionica zajedničkim su snagama osmislile, snimile te montirale kratkometražmi dokumentarni film kojeg će publici predstaviti u utorak, 15. listopada, u 19 sati, u DKC Šesnaestica. Ulaz na projekciju je besplatan.

Nakon projekcije s voditeljima radionice i njezinim polaznicama održat će se razgovor u kojemu će ukratko prezentirati čitav proces nastanka filma.

Sinopsis filma:

Preko puta kamere sjedi Martina. Ona je majka i novinarka, a to su samo neke od njezinih uloga. Martina je žena, topla i strastvena. Osim joge opušta je i peglanje, a jednog dana planira postati učiteljica joge. S vremenom Martinu upoznajemo kroz njezine misli, smijeh i brigu. Ovo je Martinina priča u kojoj leži mali djelić svake od nas.

Radionica je održana u sklopu 13. Vox Feminae Festivala, a u izradi filma sudjelovale su: Anita Budimir, Vedrana Pavlak, Sara Horvatić, Maja Belušić, Veronika Kaić, Lana Đurđek, Gordana Džepina, Tajana Sisgoreo i Dora Plantarić.

Projekt ‘Žene s videokamerama: Početna filmska radionica’ financiran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.


Povezano