Predstava Baš ti, baš tu

Prve izvedbe predstave Baš ti, baš tu u prostoru KunstTeatra i u sezoni 2019./2020. održat će se 25. i 26. listopada 2019. u 20:00 na lokaciji Okićka 11/Dubovačka 1.

KunstTeatar je mlado nezavisno kazalište na zagrebačkoj Trešnjevci koje okuplja umjetnike mlađe generacije te organizacije nezavisne scene s ciljem razvoja neinstitucionalne suvremene umjetnosti i kulture, pogotovo izvedbenih umjetnosti.  

Baš ti, baš tu nastala je prema zbirci pripovjedaka No one belongs her more than you i filmu Me and You and Everyone We Know Mirande July. Film je na Sundance film festival osvojio Nagradu žirija, a na Cannes film festival Nagradu zlatna kamera.

Junakinja ove drame, koju je utjelovila akademska glumica Vanja Matujec, prisjeća se naizgled bizarnih i nevažnih situacija nastalih u njezinom stalnom nastojanju da prevlada usamljenost i odvojenost od svijeta. Često se osjeća kao statist u vlastitom životu, pa iznalazi sve zakučaste načine kako da se uklopi odlazeći na tečaj romantike, drži satove plivanja u svojoj kuhinji ili koketira sa ženskim prijateljstvom. Uspješno pretapa humor i patos, progovara o svim velikim pitanjima duhovito, pronalazeći ipak radost i mjesto u svijetu koje je Baš za nju, baš tu.  

Režija: Bruna Bebić

Prijevod: Mime Simić

Adaptacija: Vanja Matujec

Izvedba: Vanja Matujec

Glazba: Max Juričić

Scenografija i kostimografija: Zdravka Ivandija Kirigin

Dizajn: Katarina Juričić

Produkcija: Umjetnčka družina Auzvinkl


Povezano