Ekstravagantne godine: Osniva se prvi Zbor pritužbi starijih građana

Zbor pritužbi starijih građanki i građana poziva sve koji bi se željeli potužiti na starost – penzionere i one koji će to tek postati, djedove i bake, njihove sinove i kćeri, svekoliku unučad i ostale intergenercijske prijatelje, da s njima kreiraju pjesme pritužbenice na temu starosti i problema starenja koje će Zbor pritužbi premijerno izvesti na otvaranju manifestacije Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine, koja će se održavati od 4. listopada do 3. studenog 2013. u Galeriji Klovićevi dvori.

Pošaljite nam pritužbe u bilo kojem obliku – potužite nam se na malu penziju, na slušne aparatiće loše kvalitete, na nezahvalne kćeri i još nezahvalnije sinove, na redove, na uvrede, na banke i na pošte, na kompjutere i mobitele – recite nam sve što vam kod vlastite starosti ide na živce i što vam diže tlak; kreirajte s nama prve pjesme pritužbenice ikad na temu starosti i starenja te osnujte prvi zbor staraca koji se odvažio otpjevati svoje pritužbe javno! Tražimo pritužbe starijih građanki i građana i pozivamo Vas da ih kao zbor skupa javno otpjevamo! Okupimo zajedno prvi hrvatski zbor pritužbi starijih građana i građanki koji će glasno propjevati o onome što ih muči, tišti, smeta, progoni, nervira i iritira jer upravo je starost tema festivala Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine, međunarodnog umjetničkog festivala koji se od 2007. održava svake tri godine, a tematizira načine na koje društvo određuje granice normalnog i patološkog, neovisno radi li se o tjelesnosti, izgledu, ponašanju, seksualnosti ili životnom stilu.

Ako vam se pjevaju pritužbe(nice) i želite nastupati sa Zborom, prijavite se na zbor pritužbi putem e-mail adrese prituzbenice@gmail.com ili na broj telefona 0917994670. Također, možete im se pridružite na skorašnjim probama od 16.9. do 4.10., koje će se održavati tri puta tjedno u dogovoru sa zborašima.

Prvi sastanak održat će se danas, 16. 9. 2013 u 18h u net klubu Mama, Preradovićeva 18.


Povezano