Objavljeno

Žene o ženama (izložba)

U subotu 6. srpnja održana je prva Femmes sur les Femmes izložba u prostoru Perona 8. Petnaest autorica iz različitih dijelova hrvatske predstavilo je svoje radove u medijima fotografije i slikarstva.

Tema na koju su orijentirane je žensko viđenje i prikaz ženske osobe, definiranje ljudskog i čovjekove biti, područje koje istražuju tokom studija kroz različite pristupe (sociologija, psihologija, slikarstvo, dizajn…) i u kojem umjetnice prenose osobni doživljaj kroz samorefleksiju i propitkivanje trenutnog mjesta žene u (sub)kulturi, umjetnosti i životu.

Svrha izložbe je povećati prisutnost i vidljivost umjetnica, posebno mlađe generacije, te kroz izražavanje njihovog doživljaja situacije u kojoj se nalaze, međusobno povezivanje i suradnja autorica.

Raznolikost je uočljiva u rasponu od već  afirmiranih umjetnica koje sudjeluju u kulturno-umjetničkim projektima u Hrvatskoj i regiji do onih koje još grade svoju karijeru na nekom od fakulteta.

Jelena BatelićNina BrkićKatarina BukalŽeljka Gradski, Mateja JankovićTamara KamikazeMaja LunachickMelita MatovićMonika Meglić, Šejla MujdanovićAnamaria PajtakMirna SišulAna ŠestoJelena VunakPetra Žapčić praćene bendom Kobok pred okupljenih stotinjak posjetitelja uspješno su predstavile svoje radove na izložbi za koju se nadaju da će nastaviti jačati žensku inicijativu i organizaciju u području umjetnosti. [M.M.]


Povezano