Objavljeno

Rutgers uveo kolegij o rodu, seksualnosti i Beyoncé

Od kraja svibnja studenti na Sveučilištu Rutgers imaju mogućnost slušati ljetni kolegij nazvan Feminističke perspektive: Raspravljati o Beyoncé, koji je dio sveučilišnog Odsjeka za ženske i rodne studije.

Doktorand Kevin Allred koji vodi nastavu objašnjava kako će se kolegij usredotočiti na evoluciju Beyoncé od Sashe Fierce do Queen Bey, istaknuti kako ova 32-godišnja diva balansira između uloge seks-simbola, majčinstva i monogamije, te na koji način u svojim pjesmama progovara o seksualnoj i rodnoj politici.

„Ona je najmoćnija Afroamerikanka u svijetu zabave i pop kulturi“, kaže Allred koji ne skriva da je obožavatelj ove glazbenice.

Cilj kolegija je kombinirati rad ove pop ikone s literaturom poznatih feministkinja, kao što su Octavia Butler i bell hooks, te osvijestiti studente o onome što Beyoncé čini za feminizam i način na koji ističe rodnu i rasnu tematiku.

I Skidmore College u New Yorku nedavno je kao temu svog kolegija uzeo jednu zvijezdu. Naime, studenti će dobiti priliku slušati o sociologiji Miley Cyrus i njenom odrastanju od dječje zvijezde do uloge pop –provokatorice.

Asistentica Carolyn Chernoff objašnjava da je Miley Cyrus sazrijevala pod medijskom pažnjom, te je zanimljivo promatrati kako ljudi reagiraju na njezinu razuzdanu seksualnost.

Profesori s oba instituta ističu kako na ovaj način studentima omogućavaju moderni pogled na rasne, rodne i seksualne probleme. LatinPost


Povezano