Objavljeno

Mix Feminae: Body-positive Tumblri

How to have a beach body? 1. Have a body 2. Go to the beach

Ova krilatica par zadnjih godina dolaskom prvih ljetnih temperatura započne svoje krstarenje po blogovima, tumblr-ima i portalima koje čitamo. I s razlogom se ponavlja; poruka koju nosi je u stvari jako logična, no sam čin nije uvijek tako jednostavan. Zašto? Zato što godine izloženosti strogim standardima ljepote (koji su svuda oko nas) i njihova posljedična primjena na vlastita tijela ne odlaze tako lako.

Srećom, internet ima svoju svijetlu stranu, pozitivna gledišta na ljudsko tijelo utjelovljena u brojnim body-positive tumblr-ima koje vam donosimo u ovotjednom izdanju Mixfeminae-a.

Tijelo i svi njegovi oblici te sam pojam normalnog obrađuju se na tumbr-ima FUCKYEAHBODYPOSITIVITY i ThouShaltLoveThyself. Njihova ideja je povratiti pridjev normalnosti onim tijelima koje je društvo proglasilo neprihvatljivima te ih naučiti ponovno voljeti. Postovi variraju od poruka autora i kul sličica do pitanja i ispovijesti čitatelja, a svaki oblik body-shaminga strogo je zabranjen.

Body Positive Tips svakodnevno donosi savjete o ljubavi prema vlastitom tijelu, tako da bilo da se radi o „Naučite ne prihvaćati društvene standarde ljepote“, ili samo „Jedite samo ono što vašem tijelu prija.“ , korisni su.

Za neke žene puštanje dlaka ispod pazuha i na nogama predstavlja suprotstavljanje standardima ljepote i društvenim ulogama, dok neke jednostavno štede na trošku i na vremenu. U svakom slučaju, ako ste dopusitili svojim malim izdancima da vide ljetnog sunca, i ponosni ste na njih,  obavezno podijelite svoju sliku na tumblr-ima HAIRY LEGS CLUB i hairy pits club.

Seksualnost je nešto što je zajedničko većini ljudi, i ne zaobilazi skupine koje je društvo možda odlučilo zaobići. Disabled people are sexy donosi hot fotke ljudi s invaliditetom i njihova iskustva i razmišljanja o vlastitoj seksualnosti, i o tome kakvu (ako ikakvu) ulogu njihov invaliditet igra u tome.

And the last but not the least, moda! Body-positive modni blogovi u zadnje vrijeme su u zamahu, a nama su se najviše svidjeli Garnerstyle, blogerica koja donosi curvy modu, i His Black Dress, „sablasni dječak u haljini, cosplay modni ovisnik koji sabotira društvene percepcije toga što bi muškarci trebali nositi a što ne“. I za kraj još fuck yeah fat positive, tumblr koji unatoč svom imenu pokriva razne body-positive perspektive i donosi ih u prekrasnom fashion paketu. Jer lijepo pripada svima.


Povezano