Objavljeno

Mix Feminae: Strašne žene o strašnom virusu

Znamo da, ako radite od kuće, dobar dio vremena nesumnjivo provodite čitajući knjige u pdf-u, učeći novi jezik i vježbajući, no ova teška vremena zahtijevaju i malo razonode. Zato donosimo izbor iz svijeta slavnih na društvenim mrežama: o čemu razmišljaju strašne žene, što rade i kako se nose s karantenom, saznajte u nastavku!

Započet ćemo s Britney Spears. Vjerojatno vam nije promaknula vijest da je “drugarica Britney” na svom Instragramu podijelila citat koji poziva, između ostalog, na preraspodjelu bogatstva, štrajk i zajedništvo. Podržavamo!

View this post on Instagram

Communion goes beyond walls ???

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on

Sličan antikapitalistički duh izrazila je i TV modna ikona 90-ih koja dobro zna kako je to biti pripadnica potlačene klase koja ovisi o bogatom poslodavcu – Fran Fine. Glumica koja je utjelovila lik dadilje prepoznatljivog stila i nazalnog glasa redovito tvita o nošenju s epidemijom korona virusa.

Erykah Badu je, u svom bizarnom stilu, osmislila outfit koji će vas zaštititi od virusa.

Komičarka Ellen DeGeneres mislila je na svu djecu koja su kod kuće i dosađuju se, pa je u sklopu inicijative #savewithstories objavila video u kojem čita iz svoje knjige Ellen DeGeneres Home. Djeca mogu saznati kako su ona i njezina partnerica Portia de Rossi kupile i opremile neke od svojih kuća, a mi kojima žbuka otpada sa zidova nakon potresa možemo barem uživati u prizorima Ellenine i Portijine luksuzne prostrane kuće s prekrasnom terasom i bazenom.

Buffy, ovaj, Sarah Michelle Gellar donosi savjete za roditelje kako se nositi s djecom koja su doma 24 sata na dan. Npr. recite im da ćete se igrati skrivača – imate barem 30 minuta dok ne skuže da ih uopće ne tražite. Ili, ako gledate filmove s titlovima, možete se hvaliti drugim roditeljima da su vaša djeca cijeli dan čitala.

Sharon Stone, poznata i kao Žena Koja Ne Stari, u videu govori o emotivnim stanjima koja se javljaju kad smo sami sa sobom, izolirani od drugih. Trebamo prihvatiti te negativne osjećaje jer ćemo na taj način bolje upoznati sebe, kaže Sharon. Osim toga, karantenu možemo shvatiti i kao priliku da naučimo nešto novo, pa je tako ona naslikala i podijelila svoju prvu sliku.

View this post on Instagram

Getting back to #CoreYou

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone) on

Na Madonninom Instagramu možete pratiti njezin “Dnevnik iz karantene”, saznati kako provodi vrijeme s djecom (spoiler alert: ima veze s glazbom), ali i pitati se što joj se, pobogu, dogodilo s licem.

Patti Smith čita Sylviu Plath.

Također: Patti Smith selfije naziva samoslikama (self-pictures).

I za kraj, mudra poruka kapetanice Janeway:


Povezano