Objavljeno

Miranda July ima novi roman i ne voli Garfielda

Nagrađivana konceptualna umjetnica, spisateljica, redateljica, scenaristica i glumica Miranda July (Ja, ti i svi koje poznajemo, 2005.; Budućnost, 2011.) obznanila je da se nakon kratkih priča (Baš ti, baš tu, 2008.) odlučila okušati u pisanju romana.

The First Bad Man, koji bi se ovih dana trebao pojaviti u knjižarama, priča je o Cheryl Glickman zaposlenoj u neprofitnoj udruzi posvećenoj samoobrani žena, koja preuzima brigu nad djetetom svojih šefova.

U sklopu rada na novoj knjizi July je pokrenula i online trgovinu u kojoj je moguće kupiti predmete koji se pojavljuju u romanu. Svi prihodi od prodaje namijenjeni su udruzi The National Partnership for Women and Families, posvećenoj borbi za reproduktivna prava i veću pravednost na radnome mjestu.

Kako se datum objavljivanja novog romana približava, July očekivano privlači sve više medijske pozornosti i daje mnogo intervjua. Naročito je zanimljiv razgovor za The New York Times u kojem je autorica kao najgoru knjigu koju je ikada pročitala navela popularne stripove o lijenom mačku Garfieldu.

“Znam da ću me ova izjava koštati mnogo čitatelja/ica i nije me briga: Garfield je precijenjen. Uvijek sam tako mislila, čak i kao dijete. Taj glupi čovjek i njegov glupi, zlobni mačak dobili su mnogo više naše pozornosti nego što zaslužujuˮ, smatra July. Flavorwire/AVclub


Povezano