Objavljeno

ArtOmat – 7 štandova na kojima se morate zaustaviti

Ovogodišnje peto izdanje sajma nekonvencionalnih umjetničkih predmeta ArtOmat okupio je preko 70 umjetnika/ica i kreativaca/ki koji djeluju u različitim područjima dizajna i primijenjene umjetnosti, a publici predstavljaju unikatne autorske radove.

ArtOmat smo posjetile na samom otvorenju kada smo prominglale kroz štandove ne bi li vam prezentirale njih sedam na kojima se morate zaustaviti. Razlog nije samo njihova ponuda, već da se upoznate s radovima genijalnih žena i djevojaka, ujedno i prvim umjetnicama i kreativkama Vox Feminae Platforme! ArtOmat završava najkraćeg dana u godini, 21. prosinca, dakle, svakako još stignete zaokružiti HDLU-om. 

Booteeq

Jedan od mnogobrojnih boo ogranaka Boonika-e, platforme za vizualni dizajn, okuplja cijeli niz kreativaca i kreativki iz Hrvatske i regije, te u suradnji s renomiranim mladim umjetnicima/icama izrađuje unikatne i limitirane odjevne predmete i nakit. 

Booteeq svake godine za ovu priliku osmišljava posebnu ponudu, a 2014. odlučili su iskazati svoju posvetu vječnoj crnoj boji s linijom Back to black. U tom gift kitu nalaze se crna tote torba i crni art print, te Acro interaktivni planer, poznati brand koji potpisuje Elizabeta Novaković.

Očekujete li nestrpljivo ljeto, tu su bijele tunike s predivnim printevim Pekmezmed, a prigodnije za ovo godišnje doba su hoodice Lane Mesić koja ujedno potpisuje modele i krojeve svih tekstilnih proizvoda Booteeqa.

Svakako izdvajamo i genijalne umjetničke radove Vanje Trobić, Monike Meglić i Nadje Jovanović.

Marinski Handmades

Prethodno poznata po izradi unikatnog nakita, Marina Marinski svoje handmade vještine proširila je i na oblikovanje i oslikavanje dekorativne, umjetničke keramike. Šalice za čaj, posudice za med, šećer ili začine, vazice i teglice, tanjuri, sve odreda unikatni proizvodi vrhunske kvalitete izrađeni su od verificiranih i testiranih materijala usklađenih s europskim i svjetskim standardima u struci.

Osim tehničkih detalja, za vizualni dojam možemo samo reći preslatko i zaželjeti Marini pregršt inspiracije i kreativnosti u njezinom novom studiju.

Tanjur

Kukci, ljudska anatomija, ribe ili cvijeće na tanjuru, tanjur na zidu. Talloor iliti Tanjur prvi je Wallware proizvod originalnih zidnih dekoracija koje je pripremila Lotte Gluinck. Vintage slike na ručno puhajućem staklu, potpuni su ručni rad iz motovunskog ateljea supružnika Lotte i Rudija.

“Talloor” je flamanski naziv za tanjur s kojim su htjeli ispuniti prazninu između Flandrije i Istre. Njihove kolekcije vintage slika digitalno su procesirane u grafički dizajn, potom printane na papiru, tkanini i platnu s najfinijom kvalitetnom tintom, a zatim montirane na ručno puhanom staklu. Na svakom tanjuru je pričvršćena vješalica i izrađen završni obrub od olova ili bakra. 

Preostaje vam samo odabrati motiv! Ili dva, tri.

Dott.

Poznati brand odjeće iza kojeg stoji mlada splitska dizajnerica Katarina Bilan nedavno je predstavio novu kolekciju Amnesia mistaken for magic. Kolekcija se sastoji od haljina, suknji midi dužine, majica i kompleta. Korišteni materijali su čvrsti pamuk u kombinaciji s prozirnim muslinom i mekšim pamucima različitih retro uzoraka.

 

Na ArtOmatu je Katarina izložila i odjevne predmete iz prethodnih kolekcija, a svakako je za napomenuti, po vrlo pristupačnim cijenama.

Novu kolekciju pogledajte ovdje.

Electric Ladyland

Električno, eklektično i shiny! Electric Ladyland dizajnerski je dućan koji je za ovu priliku doputovao s  Korčule gdje u samom starom gradu izlaže, promovira i prodaje odjeću, obuću i nakit suvremenih umjetnica i dizajnerica iz Hrvatske i regije kao što su Magdalena Klašnja, 47, Greška, SestreS i druge.

Cijene jesu veće, ali i predmeti sjaje više.

Elderice

U malom prstenu na ArtOmatu smjestile su se Elderice, tekstilni studio iz Zagreba koji se usavršio u izradi tkanina tehnikom sitotiska i pečatiranjem, te u dizajnu i šivanju gotovih tekstilnih proizvoda.

 

Iza Elderica stoje Iva Mišković i Željka Haric, a njihov kreativni asortiman čine jastuci i jastučnice, dizajnirane kuhinjske krpe, šalovi, torbe, a vjerojatno najtražaniji predmet su originalne i multifunkcionalne platnene posude. 

I šećer za kraj – Đurđa Prettyface!

Bez previše duljenja, prije ili nakon razgledavanja, definitivo se zaustavite kod Đurđe na Kexu! Preporuka:


Povezano