Objavljeno

Zagrepčani/ke, dobre ideje predložite na platformi ‘Zagreb – inovativni grad’

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo rad i poduzetništvo Mirka Jozić, predstavili su projekt Zagreb – inovativni grad, zamišljen kao platforma koja unaprjeđuje komunikaciju s građanima preko mreže socijalnih medija kako bi se doprinijelo učinkovitijem i boljem radu gradske uprave.

Građani će tijekom trajanja projekta, u periodu od 3 mjeseca imati priliku aktivno komunicirati s Gradom Zagrebom. Moći će predlagati ideje te će ih moći aktivno komentirati, ocjenjivati i pratiti status svake predložene ideje, kazao je voditelj projekta Miroslav Mađarić.

Građani/ke  prijedloge mogu slati na http://zg-inovacija.eu ili na www.facebook.com/zginovacija. Na stranici se potrebno prijaviti, a svoje prijedloge možete unositi u kategorije e-Zagreb, Energetika i zaštita okoliša, Gospodarstvo, Komunalno, Kultura, Odgoj, obrazovanje i sport, Planiranje, Promet, Upravljanje, Zdravlje, Zg Holding i druge. Prijedloga je trenutno više od stotinu, a najviše je onih vezanih za promet, potom slijedi Zg Holding te zajednička kategorija Zdravlje/Socijalna zaštita/Invaliditet.

Svaka  konstruktivna inicijativa će biti prodiskutirana i ocijenjena od drugih građana grada Zagreba, a ovisno o ocjeni razmatrat će se mogućnosti za njezinu realizaciju preko razvojnih projekata u uredima, službama ili podružnicama Zagrebačkog holdinga. Ideje koje prikupe najviše lajkova i koje struka ocijeni konstruktivnima pretvorit će se u konkretne projekte, a Grad Zagreb će pokrenuti njihovu realizaciju, pojasnio je Mađarić.

Među najbolje ocijenjenim prijedlozima zasada su primjerice Prva ekološka tržnica u gradu – Trg dobre ekonomije udruge Vestigium koja zapušteni gradski trgić iza bivše Name želi koristiti kao lokaciju za održavanje prve ekološke tržnice u gradu dva puta tjedno po dva sata, zatim prijedlog Staze za slijepe, koji upozorava na zapuštenost postojećih staza i činjenicu da u mnogim dijelovima grada nikada nisu niti postavljene, te prijedlog Kamere na tremvajima koje bi snimale tračnice, koji sugerira da bi se tako pravovremeno uočila oštećenje, kvarovi i nedostaci, a pravovremenom sanacijom smanjio bi se trošak održavanja.

Sa zanimanjem pratimo kako će funkcionirati provedba prijedloga građana/ki.


Povezano