Objavljeno

Zagorski DVD na sve četiri čelne pozicije postavio vatrogaskinje

Dobrovoljna vatrogasna društva u mogim su krajevima Hrvatske velika stvar, a sama činjenica da riječ ‘vatrogaskinja’ ne čujemo često govori o tome da se radi o zanimanju koje se smatra gotovo isključivo muškim. Članice uglavnom obavljaju administrativna zaduženja, dok na teren odlaze muškarci. DVD Gornja Šemnica u tom je smislu nešto posebno. Naime,  na sva četiri čelna mjesta njihovog društva, izabrane su žene.

Na 66. Izbornoj skupštini, u rukovodeći kadar DVD-a za sljedeće četiri godine tako je za predsjednicu izabrana Jelena Veseljak, vatrogasna časnica, zapovjednica je Danijela Rukav, također vatrogasna časnica, tajnica je Sonja Grobotek, vatrogasna dočasnica I. klase, a za blagajnicu je izabrana Petra Vuzem, vatrogasna dočasnica.

„Cure su u zadnjih nekoliko godina među najaktivnijim članovima DVD-a, bilo kroz aktivnosti vatrogasnih natjecanja, obilježavanje svečanosti, osposobljavanja, intervencije ili druge vatrogasne aktivnosti. Kroz osposobljavanja, stekle su sve potrebne vještine i znanja koja će im trebati za dobar i kvalitetan rad u vatrogastvu. Na podršku u svom radu uvijek mogu računati i na staro rukovodstvo, koje je poduprlo novi način razmišljanja i stav da DVD-u treba promjena generacija i svježina u rukovodstvu društva. To su svi članovi jednoglasno i prihvatili. Doista su rijetka dobrovoljna vatrogasna društva gdje se žene nalaze na odgovornim funkcijama, a posebice, da su baš na svim čelnim pozicijama upravo žene“, kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Marijan Lovrenčić, inače i sam član DVD-a Gornja Šemnica.

Dodao je kako su nakon izbora na čelna mjesta DVD-a, djevojke aktivno prionule poslu. Mještanima su pomagale i dežurale prilikom spaljivanja korova i niskog raslinja, a bile su i na dvije vatrogasne intervencije. ZagorjeInternational


Povezano