Objavljeno

Yoko Ono u novom projektu želi baš vas!

Ako ste ikada sanjale o suradnji s Yoko, fantazija bi vam se mogla ostvariti. Naime, prošlog se tjedna Yoko Ono obratila ženama diljem svijeta pozivajući ih da podijele svjedočanstva o traumama koje su pretrpile samo zato što su bile žene, piše The Huffington Post.

Žene svih dobi, iz svih zemalja svijeta: Pozvane ste poslati svjedočanstvo zla koje vam je nanešeno samo zato što ste žene.

Napišite svoje svjedočanstvo na vlastitom jeziku, svojim riječima i koliko god otvoreno želite. Možete se potpisati imenom ako to želite, no nemojte ostavljati puno ime i prezime.

Pošaljite fotografiju svojih očiju. Svjedočanstvo o patnji koju ste pretrpile i fotografija vaših očiju bit će izloženi u sklopu moje instalacije ‘Arising’, koja će od 7. listopada 2016. do 5. veljače 2017. biti izložena u Muzeju umjetnosti Reykjavík.

Nadam se da ćete sudjelovati.

U njezinom stilu, snaga projekta krije se upravo u njegovoj jednostavnosti. Vjerojatno ne postoji puno žena koje, neovisno o dobi, vjeri ili etničkoj pripadnosti, nikad nisu bile izložene nekom obliku ugnjetavanja ili uznemiravana samo zato što je žene, a ovaj projekt osigurat će da izađu iz sjene i da ih se napokon čuje.

Yoko Ono će od prikupljenih svjedočanstava i fotografija kreirati djelo pod imenom ‘Arising’, koje će javnost moći pogledati 7. listopada.

Sudjelovati možete tako da svjedočanstvo i fotografiju pošaljete poštom ili putem e-maila.

Povezano