Objavljeno

Vox Feminae Festival: Osma godina kreativnih rodnih praksi i strašnih žena u Zagrebu!

Osmo izdanje Vox Feminae Festivala, koji djeluje s misijom promocije kreativnih rodnih praksi, održat će se od 10. do 14. studenog na više zagrebačkih lokacija, a i ove godine moći ćete uživati u filmskom, glazbenom i edukativnom programu!

Otvaranje festivala zakazano je u ponedjeljak 10. studenog u 12 sati u Kinu Europa, kada će se održati panel diskusija o načinima poboljšanja uvjeta rada u organizacijama civilnog društva u Hrvatskoj gdje će udruga K-zona, uz partnerske organizacije i donositelje odluka, pokušati doći do konstruktivnih smjernica.

Prva tri dana festivala posvećena su filmskom programu koji u ponedjeljak tematizira široki spektar angažmana žena u suvremenom društvu, a svakako ne propustite zagrebačku premijeru dokumentarnog glazbenog filma Björk: Biophilia Live u 21 sat u Kinu Europa.

Utorak je posvećen filmovima queer tematike dok će srijeda biti rezervirana za transrodne teme na velikom platnu uz skype gostovanje jedne od najvećih svjetskih teoretičarki roda Kate Bornstein.

Društvenim programom, koji će se održavati na dva kata u četvrtak i petak 13. i 14. studenog u Trešnjevačkoj kući s adresom Kostelska 4, moći ćete steći nova znanja o cyberfeminizmu, drag izričaju, zasukati rukave i naučiti osnove sitotiska, ili pak sudjelovati na feminističkom čitanju radova Ivane Brlić Mažuranić.

Kroz mnoštvo radionica i diskusija upoznat ćemo vas s radom različitih domaćih i regionalnih strašnih žena, kolektiva i organizacija koje svojim djelovanjem propituju norme današnjeg društva.

Festival će u petak 14. studenog završiti u Pogonu Jedinstvo velikim koncertom britanske glazbenice Planningtorock čiji zadnji album ‘All Love’s Legal’ predstavlja originalnu kombinaciju plesne glazbe i eksplicitnih političkih poruka koje tvore svojevrsni manifest transnacionalnoj rodnoj jednakosti.

Većina programa 8. (čitaj: awesome) Vox Feminae Festivala je online, a cjelokupni program očekujte uskoro. Let’s talk about gender, baby!

Prostor rodne i medijske kulture K-zona već osmu godinu organizira Vox Feminae – festival kreativnih rodnih praksi koji financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni centar.

 
 

Povezano