Objavljeno

U Zagrebu osvanule poruke protiv održavanja vojnog mimohoda povodom 20. obljetnice Oluje

Na plakatima koji promoviraju vojni mimohod koji će se održati povodom 20. obljetnice Oluje, jutros su osvanule poruke: ‘Rat je gotov, idite kući!’ i ‘Rat je gotov na mjestu voljno’.

Na službenoj Facebook stranici Centra za mirovne studije jutros je objavljena galerija fotografija ulične akcije čiji je cilj ukazati da je “nadolazeća vojna parada nepotrebna te da rat i militarističke simbole valja ostaviti u prošlosti i okrenuti se izgradnji mira u Hrvatskoj.”

Centar za mirovne studije nedavno je na Markovom trgu održao prosvjed kojim je poručeno da je “pozornost vladajućih, Predsjednice RH i Predsjednika Vlade RH, usmjerena na obilježavanje godišnjica vojnih akcija, ali ne i na uspješnu izgradnju mira u zemlji.”

„Ne vidimo smisao te parade. To je samo produbilo podjele u društvu. Žao nam je što naši političari ne shvaćaju da totalitarizam nije rješenje za probleme. Trebamo se sjetiti mirne reintegracije koja je bez ispaljenog metka riješila probome. To je točka koja nas spaja i koja je poptupno zanemarena. Elementi militarizacije su sve prisutniji u Hrvatskoj koja iza sebe ima težak rat. Militarizacijom društva nećemo riješiti probleme“, istaknuo je tada Gordan Bosanac iz CMS-a.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.


Povezano