Objavljeno

1500 učenika i učenica šalje razglednice solidarnosti

Oko 1500 učenika i učenica 24 osnovne i srednje škole u Hrvatskoj Međunarodni dan za eliminaciju rasne diskriminacije obilježavaju zajedničkom akcijom slanja poruka solidarnosti svojim sugrađankama i sugrađanima.

Naime, ove školske godine kroz analizu odabranih fotografija, koje se nalaze na razglednicama, učenici i učenice sa svojim nastavnicama obrađuju teme diskriminacije, klimatskih promjena, međugeneracijske solidarnosti, migracija, psihičkog zdravlja mladih, rodne ravnopravnosti i prava žena.

Poruke vezane za te teme ispisuju na poleđini razglednica i šalju na slučajno odabrane adrese u svojim mjestima i gradovima, a nadaju se da će od svojih sugrađana  i sugrađanki dobiti odgovore. Stoga, pronađete li u svome poštanskom sandučiću jednu od ovih razglednica, odgovorite im, jer solidarnost gradimo zajedno!

U projektu sudjeluju škole iz Daruvara, Desinića, Donje Stubice, Lipika, Lobora,  Metkovića, Orehovca, Osijeka, Pakraca, Pleternice, Rijeke, Slavonskog Broda, Šemovca, Tuhelja,  Zaboka i Zagreba,  a u idućim mjesecima u šest će se škola u skladu s epidemiološkim mjerama, organizirati i učeničke akcije solidarnosti.

Dio je to projekta p.s. Pokreni solidarnost! kojeg provodi Centar za mirovne studije u suradnji s organizacijama iz Francuske, Španjolske, Slovenije, Italije i Poljske, a kojim je nadopunjena nastava građanskog odgoja i obrazovanja, ali i brojni drugi predmeti i izvannastavne aktivnosti u školama.


Povezano