Objavljeno

U sklopu OWS održan prvi feministički sastanak

Na Međunarodni dan protiv homofobije, 181. obljetnicu Ženske konvencije protiv ropstva te na osmomjesečnu obljetnicu Occupy Wall Streeta, u New Yorku je održana prva feministička opća skupština koja je stvorila savršenu raspravu o izazovima i važnosti feminizma za spomenuti pokret.

Na sastanku se okupilo oko tristotinjak ljudi te organizatorice, članice ženskog kluba Occupy Wall Street i Women Occupying Wall Street-a (WOW). Također, i u drugim gradovima, poput Lafayetta, Chicaga i Portlanda se održao feministički sastanak koji je privukao nove ljude i njihovu podršku.

U manjim grupama razgovaralo se o feminističkim ciljevima za Occupy, prozivanju seksističkog ponašanja te o tome kako feminizam mora nadići kapitalističke koncepcije produktivnosti i podrazumijevati antiratne stavove. Najavljeni su novi sastanci, akcije i djelovanje žena u daljnjem okupiranju ulica New Yorka i drugih gradova.

Novo promišljanje OWS-a kao feminističke zajednice zatvoreno je nastupom tročlanog ženskog banda Mahina Movement. Ms.Blog… [A.L.]


Povezano