Objavljeno

Sve što trebate znati o novom Gotham City Sirens filmu

Warner Bros prošlog je tjedna objavio kako će Gotham City Sirens, kratkovječni DC Comics serijal u kojem glavne uloge tumače Harley Quinn, Poison Ivy i Catwoman, adaptirati u zasebni film koji će biti prvi superherojski film ikad predvođen ženskim timom. Ovaj će film funkcionirati kao nastavak Suicide Squada, a redatelj će ponovo biti David Ayer, dok će Margot Robbie i dalje tumačiti ulogu Harley Quinn.

S obzirom na to da Gotham City Sirens nije široko poznat serijal, Polygon objavljuje sve što trebate znati o budućem nastavku Suicide Squada.

Što je zapravo Gotham City Sirens?

Gotham City Sirens stripovni je serijal objavljivan od lipnja 2009. do kolovoza 2011. godine. Napisao ga je Paul Dini (Batman: The Animated Series, Gotham), a crtač je Guillem March. U to se vrijeme u stripovskom svijetu mislilo da je Bruce Wayne mrtav, a Dick Grayson, prvi Robin, preuzeo je ulogu Batmana. Sirens prati Catwoman koja krade bogatstvo zlikovca koji ju je nedavno pokušao ubiti, a potom pribavlja lijep stan za sebe, Poison Ivy i Harley Quinn; no zapravo je riječ o Riddlerovom stan kojeg su zajedno ukrale. Selina (Catwoman) predlaže da se tri žene udruže kako bi preživjele u Gothamskoj opasnoj zajednici zlikovaca.

Strip je izašao u 26 izdanja, debitirao trio kao novi tim te se fokusirao na njihove individualne priče, da bi na kraju zadnjeg poglavlja došlo do raspada grupe zbog izdaje Harley Quinn.

Je li uopće povezan s Batman: The Animated Series?

Jest, prije nego što je Gotham City Sirens objavljen i nakon što je Batman: The Animated Series prestao s emitiranjem, postojala je Flash-animirana web serija naziva Gotham Girls koju su 2002. izdali Warner Bros. Animation i Noodle Soup Productions, autora Paula Dinija, čiji vizuali odgovaraju kasnijim dizajnima Batman: The Animated Seriesa. Serija je uključivala Harley Quinn, Poison Ivy, Batgirl, Catwoman, policijsku detektivku Renee Montoyu i mađioničarku Zatannu. Glasove su im dale iste glumice koje su ih glumile u televizijskoj seriji, a čitava je serija inspirirana uglavnom svakodnevnim životima protagonistkinja.

Gotham Girls trajala je tri sezone od po deset epizoda. Inspirirala je istoimeni serijal od pet izdanja 2003. godine, a svako se izdanje fokusiralo na jednu od protagonistkinja. Nakon toga objavljen je serijal od tri izdanja, Batman: Harley and Ivy, a 2009. objavljen je Gotham City Sirens.

Što to znači za film?

Zasad nema puno informacija o filmu, no poznato je da će redatelj biti David Ayer, a producent Geoff Johns. Gotham City Sirens će napisati Geneva Robertson-Dwore, autorica budućeg Tomb Raider remakea i nadolazećeg trećeg nastavka Sherlock Holmesa. Navodno je Margot Robbie bila ključna u pokretanju ideje o filmu. Fanovi/ce već špekuliraju oko mogućeg prikaza ljubavne veze između Harley Quinn i Poison Ivy.

Datum izlaska filma još nije poznat, a do tad stripovsku verziju možete čitati ovdje. [V.M.]

Povezano