Objavljeno

11 DC superheroina koje su spremne za Hollywood

Unatoč tome što su kritizirani zbog sramotnog predstavljanja ženskih likova, u DC Entertainmentu kažu da često raspravljaju o povećavanju broja kreatorica i ženskih likova, od stripa do televizije i filma, a predsjednica tvrtke Diane Nelson, uvjerena je da kroz par godina razloga za kritiku neće biti.

Pozornost koju zaslužuju, superjunakinjama svakako mogu omogućiti blockbusteri, a kako je DC Entertainment u vlasništvu Time Warnera, najvećeg američkog konglomerata na području medija i zabave koji je ujedno i vlasnik Warner Brosa., sigurno im neće biti teško mjesto pod reflektorima pronaći za neku od sljedećih superheroina.

Stargirl

Courtney Whitmore je srce Američkog društva pravde. Ona je DC-eva Buffy, hvalisava mlada djevojka sa srcem istinske heroine. Njezin osjećaj za pravednost i izražen optimizam mogao bi se pretočiti u priču suprotnu crnini Supermanova Čovjeka od čelika.

Supergirl

Kad smo već kod Čovjeka od čelika, oprezni gledatelji su možda primijetili kako je priča ostavila otvorena vrata Hollywooda novoj superjunakinji. Priča o mladoj djevojci koja se trudi pratiti stope svoga rođaka, prvog svjetskog superheroja, zvuči kao obećavajući scenarij.

Mary Marvel

Mary je bila jedna od prvih superjunakinja koja se pojavila u svijetu muških superheroja. Iako je u stripovima uvijek bila u sjeni brata Kapetana Marvela (Shazama), možda bi Warner Bros. trebao napraviti progresivan korak i zamijeniti glavne uloge.

WWII Liberty Belle

Liberty je bila druga DC-eva kostimirana junakinja. Postala je patriotska figura za vrijeme Drugog svjetskog rata, a iako nije poznata poput nekih drugih superjunaka/inja, upravo bi to razdoblje bilo dobar kontekst za zanimljiv film o superjunacima.

Huntress

Bilo da ju se ekranizira kao Helenu Wayne, Batmanovu kćer, ili kao osvetoljubivu Helenu Bertinelli, Huntress ostavlja prostora za razvitak zanimljivog i emocionalno dubokog lika.

Zatanna

Sluškinja magije, Zatanna bi mogla otvoriti vrata superjunacima koji nisu izvanzemaljci ili milijarderi. U svijet filmskih superheroja/ina uvela bi magiju i sa sobom povukla junake i zločince poput Doctora Fatea, The Phantom Stragera, The Demona… Marvel priprema snimanje Doktora Strangea, no DC bi sa Zatannom ponudio potpunu drugačiju vrstu magije i zavladao novim teritorijem na velikom ekranu.

Black Canary

Marvel je već najavio snimanje filma Black Widow, a ako se požuri, Warner Bros. bi ih mogao preteći napetim akcijskim filmom u kojem glavnu žensku ulogu nosi zamaskirana osvetnica.

Fire and Ice

Fire je Brazilka, njena partnerica Ice je podrijetlom iz magične rase norveških bića. Zajedno bi filmskom svijetu superjunaka/inja pružile prvi multietnički par heroina. Fire je dovitljiva i zaigrana, dok je Ice staložena i hrabra. Njihov kontrast i opipljiva kemija svidjeli bi se obožavateljima Disneyevog hita Frozen.

Raven

Raven je jedna od prvih članica Teen Titana, tinejdžerskih superheroja/ina. Posebna je jer je potomak oca demona i majke smrtnice. Ako DC ne razmišlja snimati film o Teen Titansima, Raven film može nositi i sama.

Batgirl (Barbara Gordon)

Warner Bros. zna da im Batman donosi najviše novaca u blagajnu. Sada kada se Ben Affleckov Batman zabavlja Supermanom i osnivanjem Američkog društva pravde, Gotham leži nezaštićen. Policijskom načelniku Jimu Gordonu treba pomoć u borbi protiv zlikovaca i u priču je najbolje uplesti njegovu kćer, Barbaru Gordon.

Wonder Woman

Iako je u najavljeno kako će se pojaviti u Batman V Superman: Dawn of Justice, DC-eva prva superheroina zaslužuje vlastiti blockbuster. Njezin prikaz kao superjunakinje koja se bori za pravdu, ljubav, mir i rodnu ravnopravnost doveo ju je do statusa feminističke ikone. Već godinama kruže glasine o snimanju ovog filma. Vrijeme je stoga da Warner Bros. upotrijebi svoju magiju i novac kako bi Wonder Woman napokon zasjala na kino ekranima pred vjernim obožavateljima i obožavateljicama diljem svijeta.

Hitfix…


Povezano