Objavljeno

Sutkinja jasno i glasno stala na kraj verbalnom napadu nogometaša

Žene u sudačkom dresu još su uvijek prava rijetkost. No, ne samo to, one malobrojne koje sude nogometne utakmice redovito trpe seksističke uvrede i verbalno zlostavljanje. To je po nebrojeni put u svojoj karijeri doživjela i sutkinja Tatiane Sacilotti koja je verbalni ispad nogometaša ovoga puta srezala u korijenu.

Biro Biro ubuduće će razmisliti dva puta prije nego što dovede u pitanje odluku suca/sutkinje zahvaljujući Tatiane Sacilotti.

Rijetko kada nogometaši bivaju sankcionirani zbog salve uvreda koje upute sucima/sutkinjama tijekom nogometne utakmice. Međutim, linijska sutkinja Sacilotti uzela je stvar u svoje ruke. Nakon što je na utakmici između Sao Paula i Ponte Preta dosudila aut umjesto prekršaja, veznjak Ponte Preta verbalno ju je napao.

No igrač nije imao pojma u što se upušta. Sutkinja ovaj put uvrede nije planirala trpiti bez riječi, te je iznenađenom dvadesetogodišnjaku očitala lekciju na licu mjesta.

https://www.youtube.com/watch?v=zHQ5rN4JNDc

Žene u svijetu nogometa i dalje su rijetka pojava. Konstantno su izložene zlostavljanju o čemu svjedoči nedavno objavljen video na kojem se vidi kako navijači Manchester Uniteda obasipaju Chelseajevu klupsku doktoricu Evu Carneiro bujicom seksističkih komentara.

Šokantna je činjenica da nisu samo igrači i navijači ti koji dobacuju neprimjerene komentare. Bivši voditelji na SkySports kanalu, Richard Keys i Andy Gray, našli su se u središtu skandala kada su u eteru su ismijavali visoko cijenjenu linijsku sutkinju Sian Massey.

U svjetlu tih sramotnih epizoda, reakcija Sacilotti predstavljaistinsko osvježenje. [A.V.] The Independent…


Povezano