Objavljeno

“Strašne žene” među dobitnicama potpore programa Pokreni nešto svoje

Udruga Prostor rodne i medijske kulture K-zona jedna je od dobitnica programa potpore “Pokreni nešto svoje”, objavljeno je danas na konferenciji za medije u dvorani Müller Kina Europa u organizaciji ACT Grupe i Brodotoa.

K-zona je odabrana uz 6 drugih odličnih projekata između ukupno 312 prijava za ideju daljnjeg razvoja društvene igre i brenda “Strašne žene” – s kojim već idući tjedan, točnije 5. ožujka, kreće u crowdfunding kampanju.

Rubrika “Strašne žene” jedna je od najpopularnijih na portalu VoxFeminae.net, a njeni edukativni tekstovi od 2006. godina ističu žene koje su zadužile svijet svojim djelovanjem. “For most of history, Anonymous was a woman”, napisala je Virginia Woolf, a istinitost ovih riječi potvrđuje se svaki puta kada nekoga upitate da nabroji 5 fizičarki, redateljica ili filozofkinja.

U potrazi kako što širem krugu ljudi na zanimljiv način predstaviti dostignuća žena, udruga K-zona kroz 2017. razvila je u suradnji s 8 domaćih umjetnica zabavnu, dinamičnu i edukativnu društvenu igru za 2-5 igrača/ica idealnu za igranje u obiteljskom ili prijateljskom krugu.

Cilj društvene igre Fierce Women je razbiti rodne stereotipe i predrasude o sposobnostima, interesima i postignućima žena te učiniti njihov rad vidljivim osnažujući tako nove generacije strašnih žena.

“Pokreni nešto svoje” – razvojni program ACT Grupe, inače vodećeg primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji, potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem te odgovara na potrebe poduzetnika za mentorskom i financijskom podrškom za početak i razvoj poslovanja. Odabrani projekti, finalisti natječaja (K-zona, Brlog zadružna pivovara, OmoLab – obrt za vizualne komunikacije, Savez izviđača Hrvatske, Vilko Klein, Vollo tehnologije i Zelena energetska zadruga), izdvojili su se prema inovaciji koju donose, društvenom utjecaju kojeg će projekt imati te prema potencijalu rasta i održivosti projektne ideje.

Kroz šestomjesečni program projekta za jedinstveni proizvod “Strašne žene” predviđen je razvoj i nadogradnja igre te razvoj dodatnih proizvoda i mobilne aplikacije.

Globalna crowdfunding kampanja koja će osim same društvene igre “Strašne žene” ponuditi i brojne druge perkove lansira se na Indiegogo platformi u ponedjeljak, 5. ožujka.

Više informacija o igri možete pročitati ovdje, gdje se zainteresirane/i mogu i pribilježiti na newsletter za informiranje o početku kampanje.

Igraj na kartu ravnopravnosti!


Prati strašne žene i na društvenim mrežama: 
  

Povezano