Objavljeno

St. Vincent jedna od četiri redateljice feminističkog horor filma

Fanove glazbenice Anne Erin Clark, poznatije pod umjetničkim imenom St. Vincent, ovih je dana posebno razveselila vijest o feminističkom horor filmu na kojemu će St. Vincent surađivati s još tri redateljice.

Svaka redateljica će zasebno režirati svoj film koji će u sva četiri slučaja uključivati i glavni ženski lik. Iako glumačka imena još nisu poznata, nagađa se kako bi na ovom projektu mogla sudjelovati i djevojka Anne Clark, glumica Clara Delevingne, koja se nedavno okušala u ulozi negativke u filmu Suicide Squat.

Vijest je sa svojim fanovima St. Vincent podijelila na Instagramu i time razveselila brojne obožavatelje horora, ali i feministe/kinje.

Ovo će za Clark biti prvo redateljsko iskustvo, a posebno je zanimljivo što će na ovom projektu, osim s redateljicama Jennifer Lynch (SurveillanceChained) i Jovankom Vuckovic (The Captured Bird), surađivati i s redateljicom Karyn Kusamom, koja je 2000. godine na Sundance Film Festivalu za svoj film Girlfight osvojila nagradu žirija i nagradu za najbolju redateljicu.

Kusama je jedina osoba koja je u povijesti uspjela osvojiti nagradu za obje kategorije na tom festivalu, a posebno je zanimljivo što su svi glumci i glumice s tog seta Latinoamerikanci i Latinoamerikanke, što je izuzetna rijetkost u filmovima koji se uspiju probiti na mainstream festivalima namijenjenim ponajviše bijelcima/kinjama. Kusama je također nedavno javno progovorila o načinu na koji joj je Hollywood uskratio suradnju nakon što je prošla pompa oko Sundance Film Festivala.

„Instinkt mi govori da biti antisocijalna žena koja djeluje kao da ima previše tereta na sebi i djeluje kao da je će suradnja s njom biti teška ili se čini čak i pomalo ludom, u današnje vrijeme nikako ne može biti dobra stvar. Ali s druge strane mi djeluje kao da je suradnja s muškarcima sličnih karakteristika gotovo obećanje za uzbudljive rezultate. Ženama se u tom smislu nikada ne gleda kroz prste.“

Producentica cijelog projekta je Roxanne Benjamin, koja će Clark pomoći u pisanju scenarija, a očekuje se da će snimanje započeti kroz idućih nekoliko mjeseci. [E.H.] I-Dvice


Povezano