Objavljeno

Rodna ravnopravnost u plaćama za 118 godina

Koračanje ka zatvaranju rodnog jaza u plaćama diljem svijeta kao da se zaustavilo s ekonomskom krizom 2008. godine, i izgleda da se žene još nešto više od 100 godina ne moraju nadati ravnopravnosti u primanjima, govore podaci Svjetskog gospodarskog foruma.

Današnji prosječni iznos plaće žena jednak je onom koji su muškarci primali 2006., a ovim tempom ravnopravnost u toj sferi možemo očekivati tek za 118 godina. Neki to povezuju s već spomenutom ekonomskom krizom, dok drugi smatraju da je problem u poslodavcima koji unatoč poboljšanju političkih i poslovnih politika, radni dan organiziraju na temelju stereotipa o muškarcima kao financijskim skrbnicima obitelji.

Statistike o plaćama dio su godišnjeg izvješća Svjetskog gospodarskog foruma, koje pokriva i polja obrazovanja, zdravlja i politike, a na temelju više indikatora na prvom mjestu našao se Island, kojeg prate Norveška, Finska, Švedska, Irska i Ruanda.

Willem Adema, ekonomist OECD-a upozorio je na štetnost rodnog jaza u plaćama, ne samo u moralnom smislu, već i za same poslodavce i ekonomiju uopće. „Isto je sa svim oblicima diskriminacije, bilo da se radi o seksualnoj orijentaciji ili čemu drugome. Ako diskriminacija znači da ljudi svoje aspiracije ne mogu ostvarivati u potpunosti … ekonomija gubi mnogo talenata.“

Iznos primanja žena već je tradicionalno niži zato što su žene češće zaposlene u lošije plaćenom javnom sektoru i u profesijama koje uključuju neki oblik skrbi te češće rade nepuno radno vrijeme. Ipak, nejednakost postoji i tamo gdje muškarci i žene obavljaju isti posao, pa se procjenjuje da za svaki dolar koji zaradi muškarac, žena zaradi 60 centi.

Zemlja koja se našla na prvom mjestu kada govorimo o sličnosti plaća za obavljanje sličnog posla je Ruanda, a slijede ju Zambia i Albanija. Hrvatska se našla na 108. mjestu, dok su na samom kraju liste od 145 zemalja završile Angola, Brazil, Francuska, Čile i Argentina.

Jedna od glavnih autorica istraživanja Saadia Zahidi kao moguće načine zatvaranja tog rodnog jaza navodi regulativu koja zabranjuje diskriminaciju, poboljšanja po pitanju roditeljskih dopusta, skrbi o djeci i poreznih politika, te promjenu poticaja za tvrtke kako bi poboljšali njihov učinak. Istaknula je eksperiment iz Turske gdje su tvrtke koje su zapošljavale više žena oslobođene plaćanja poreza, i napore Coca Cole da podrži rad dobavljačica i distributerki.

Napomenula je da će i sve veća potreba za profesijama iz sfere skrbi, zasigurno doprinijeti rastu plaća u tom sektoru, u kojem su žene dominantne. Također, ravnopravna podjela skrbi o djeci između majki i očeva pozitivno će utjecati na položaj žena na tržištu rada. [Ž.V.] TheGuardian


Povezano