Objavljeno

Rachel Sterne: Žena koja umrežava New York

Prvo pa žensko! Mjesto koje je, prije šest mjeseci pri svom uredu otvorio njujorški gradonačelnik Michael Bloomy Bloomberg – popunjeno je. Rachel Sterne (27) preuzela je na sebe pionirsku ulogu: njezina će zadaća na mjestu Chief Digital Officera (CDO) bolje povezati gradske vlasti s gradskim službama i građanima, ali i lokalnim tvrtkama, koristeći društvene mreže i ostale prednosti digitalnog doba. Time, kako mediji najavljuju, New York ulazi u 21. stoljeće. Sterne je 2006. pokrenula portal GroundReport, namijenjen civilnom izvještavanju te je osnovala vlastitu konzultantsku tvrtku Upward Strategy. Istovremeno, na Sveučilištu New York, koji je i sama pohađala, držala je predavanje ‘Društveni mediji i poduzetništvo’. Magazin Businessweek (koji je sada u vlasništvu Bloomberga) ju je 2009. godine svrstao među američke društvene poduzetnike koji najviše obećavaju.

Njezin prvi zadatak jeste tromjesečno osmišljavanje strategije za digitalni razvoj te povezivanje gradskih službi i tvrtki s korisnicima njihovih usluga, dakle, građanima.

TEDxEast predavanje Rachel Sterne o globalnim građanskim / novinarskim platformama – 6. studenog 2009.

Sterne je istaknula kako želi sa što manje novca poreznih obveznika napraviti što više – koristeći kreativna rješenja i socijalne mreže. Mlada je Njujorčanka od ranije poznata u tehnokratskim krugovima, ali njezin izbor na mjesto CDO-a nije prošao glatko: neki smatraju kako je premlada i nedovoljno kvalificirana za posao koji joj je Bloomberg dao. Razlog negodovanja, sasvim je moguće, leži i u činjenici da će Sterne možda godišnje zarađivati i preko 100.000 američkih dolara.  Više


Povezano