Objavljeno

Queer i ekstravagantno drugog dana 8. VFF-a

Na drugom danu 8. Vox Feminae Festivala prikazano je 13 filmskih projekcija queer tematike. Kulminacija jučerašnjeg dana odvijala se tijekom diskusije koja je uslijedila nakon filma Ane Opalić i Noaha Pintarića, Još jednom.

Ovu toplu i intimnu diskusiju o queer filmu u regiji moderirala je Mima Simić, a gošće Ana Opalić, Noah Pintarić i Ivana Kovačić ujedno i protagonist/knje ovog dokumentarnog filma ispričali su posjetiteljima svoje intrinzične motive za snimanje ovog filma te podijelili svoje iskustvo i ukratko predstavili buduće projekte.

Dramaturginja Jasna Žmak, također jedna od gošći, istaknula je kako je ovaj film iznimno bitan za razbijanje predrasuda o homoseksualnim vezama i uvriježenih stereotipa koji se vežu uz LGBT zajednicu.

Queer dan festivala zatvoren je MUF ekstravagancom, druženjem koje su organizirale urednice internetskog portala MUF. Ovo ugodno i interaktivno druženje, popraćeno kvizom, glazbom, sladoledom i cvjetnim uzorcima rezultiralo je prepunom dvoranom Müller, kina Europa.

Pregršt zainteresiranih posjetitelja imalo je priliku pokazati svoje znanje iz područja popularne kulture, feminizma i muf trivije te osvojiti zanimljive nagrade, muffine i mufove!

Pogledajte fotogaleriju drugog dana 8. VFF-a, a što vas sve očekuje danas na festivalu pročitajte ovdje.

Povezano