Objavljeno

Pun Pogon Vox Feminae volonterki

Dana 27. lipnja udruga K-zona održala je prvu u nizu radionica u sklopu projekta Volonterizmom do društvene promjene i radnog mjesta. Cilj radionice bio je buduće suradnice/ke upoznati s funkcioniranjem udruge, osnovama novinarstva i formom vijesti te educirati za daljnji rad na VoxFeminae.net portalu.

Dvadeset i pet polaznica/ka s raznih fakulteta i s različitim radnim iskustvom, nakon uvodnog predstavljanja pronašli su zajedničku poveznicu u interesu prema rodnim studijima, feminizmu i LGBT tematici, kao i želji za društveno angažiranim djelovanjem.

Voditeljice Gabrijela Ivanov i Andrea Laurić tijekom edukacije, kroz teorijski i praktični rad, polaznice su upoznale s osnovama internet novinarstva, formom vijesti i pravilima za uređivanje teksta. Odmah je uslijedio i prvi zadatak u kojem su sudionice primijenile naučeno.

Radionica se održala u prostoru Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade Pogon, a sljedeći susret zakazan je za 15. srpnja kada će biti organizirano volontersko druženje i evaluacija rada.

Ciklus radionica nastavlja se u rujnu ove godine, a kulminacija projekta dogodit će se povodom organizacije sedmog po redu Vox Feminae festivala u studenom. Najistaknutiji polaznici/ice će imati priliku postati honorarni suradnici VoxFeminae.net portala. [M.K./M.M.]


Povezano