Objavljeno

Poziv: Upitnik o vrednovanju rada u organizacijama civilnog društva

Prostor rodne i medijske kulture K-zona (Zagreb) u partnerstvu s udrugama LORI (Rijeka), Zora (Čakovec), Pobjede (Osijek) i Bonsai (Dubrovnik) provodi istraživanje Rodna ravnopravnost u vrednovanju rada i zadovoljstvo radom u organizacijama civilnoga društva. 

Istraživanje je dio partnerskog projekta Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama koji se provodi u 5 županija tijekom 2014. godine uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a nositeljica projekta je udruga K-zona iz Zagreba.  

Istraživanje se provodi među udrugama koje imaju najmanje jednu zaposlenu osobu. U istraživanju mogu sudjelovati sve udruge OSIM udruga koje se financiraju po posebnim propisima (npr. dobrovoljna vatrogasna društva, sportske i studentske organizacije, društva Hrvatskog Crvenog križa, vjerske zajednice i druge udruge koje djeluju po posebnim propisima) te ostalih neprofitnih organizacija koje nisu registrirane kao udruge.   

Na temelju rezultata istraživanja kreirat će se smjernice za unapređenje okruženja za razvoj civilnoga društva, te predstaviti konkretne potrebe udruga lokalnim upravama u pet županija udruga koje provode projekt.

Polazeći od pretpostavke da nam je svima ovo važno, molimo Vas podržite ovaj cilj i ispunite upitnike. Svjesne/i smo da će ispunjavanje upitnika od Vas zahtijevati određeno vrijeme te Vam se unaprijed najsrdačnije zahvaljujemo na suradnji i izdvojenom vremenu.  

Prvi upitnik, Upitnik o udruzi, ispunjava osoba u udruzi koja je na nekoj od odgovornih funkcija i ima uvid u podatke udruge. Prosječno vrijeme ispunjavanja ovog upitnika je 45 minuta. 

Drugi upitnik, Upitnik za zaposlene osobe, ispunjavaju sve zaposlene osobe u udruzi (uključujući i osobu koja je ispunila prvi upitnik, ukoliko je zaposlena u udruzi). Prosječno vrijeme ispunjavanja ovog upitnika je 10 minuta. Molimo Vas da upitnik za zaposlene proslijedite zaposlenim osobama u vašoj udruzi te ih zamolite da ga ispune.  

Upitnike možete ispuniti OVDJE. Ukoliko niste u mogućnosti ispuniti upitnik online, na istom linku se nalaze upitnici koje možete preuzeti te ispunjene vratiti na e-mail adresu: istrazivanje.vrednovanje@gmail.com. Rok za ispunjavanje upitnika je produžen sa 17.04.2014 na subotu 19.4. u 14h ako ga ispunjavate online, a ako ga šaljete e-mailom molimo da to učinite do petka 18.4. u 12h!

Za dodatne informacije slobodno kontaktirajte neku od udruga koja provodi istraživanje. Upute o ispunjavanju upitnika, kao i kontakte udruga možete naći na online poveznici za ispunjavanje upitnika.

Ujedno Vas molimo da proslijedite ove informacije i drugim udrugama s kojima surađujete kako bismo prikupili što više podataka.


Povezano