Objavljeno

Projekt ‘Okus doma’ pokrenuo crowdfunding kampanju za opremanje kuhinje

Okus doma je pokrenuo crowdfunding kampanju kojoj je cilj prikupiti 17.000 dolara za opremanje kuhinje i pokretanja zadruge kako bi se izbjeglice lakše osamostalile na tržištu rada.  

Radi se o projektu koji pokrenut u sklopu Centra za mirovne studije s ciljem bilježenja kulinarskih recepata izbjeglica sa svih strana svijeta, kao i njihovih osobnih priča o potrazi za boljim životom. Najveći problem pri integraciji izbjeglica u sredinu u koju su ciljano došli živjeti upravo je nedostatak posla.

Projekt Okus doma je u svrhu kvalitetnije integracije u društvo omogućio skupini socijalno ugroženih azilanata u Hrvatskoj da zajedno kuhaju i pripremaju jela za zajednicu s ciljem osnaživanja i osposobljavanja u procesu samostalnog zapošljavanja.

Kako se projekt s vremenom sve više razvio i prikupio velik broj podržavatelja/ica (ponosni smo da je za 8. Vox Feminae festival kuhala upravo ekipa iz Okusa doma) tako su i članovi projekta postali svjesni da su im sve potrebniji prostor i oprema.

S prikupljenim bi novcem iznajmili prostor te ga opremili potrebnim kuhinjskim aparatima. Za sve su donacije pripremili i posebne poklone: elektorničke ili printane verzije kuharice, drvene kuhače, pregače s logom Okusa doma, DVD vodiče za pripremanje egzotične kuhinje, radionice kuhinja ili usluge kateringa za vaš dom ili ured.

Simboličnom donacijom imate priliku ne samo podržati rad projekta, već i pomoći u suzbijanju predrasuda prema izbjeglicama.

Kampanja za prikupljanje novca traje do 8. studenog 2015. godine.

Ukoliko se skupi iznos veći do početno zadanog, bit će iskorišten za kupovinu rabljenog automobila za dostavu hrane. Osim toga, dodatna sredstva omogućila bi i opremanje omanjeg restorana u prostoru kuhinje.


Povezano