Objavljeno

Profesor s Veterine optužen za seksualno uznemiravanje počinio je tešku povredu

Foto: William Moreland / Unsplash

Povjerenstvo za stegovnu odgovornost zaposlenika Veterinarskoga fakulteta donijelo je odluku vezanu za prijavu devet studentica koje su profesora tog fakulteta optužile za seksualno uznemiravanje i vrijeđanje.

Povjerenstvo je odlučilo da je optuženi profesor počinio tešku povredu radne dužnosti i ujedno narušio ugled Fakulteta. S obzirom na to da se mora ispoštovati daljnja procedura, odluka Povjerenstva za stegovnu odgovornost zaposlenika još uvijek nije punovaljana“, izjavio je za Index dekan Veterinarskog fakulteta, prof. dr. sc. Nenad Turk.

Turk je također istaknuo kako su na fakultetu nadogradili sustav prijavljivanja bilo kakvih nepravilnosti kako bi prevenirali slične situacije u budućnosti. Osnovan je Ured za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje, kojem se studenti/ce mogu obratiti za savjete i pomoć.

Osim individualnih razgovora sa studentima, organiziran je i ciklus radionica osobnog i profesionalnog razvoja te razvoja tzv. životnih vještina na kojima se studenti upućuju kako se nositi sa strahovima, anksioznošću te različitim problemima s kojima se tijekom studiranja susreću. Radionice i individualni razgovori usmjereni su na jačanje kapaciteta studenata da se nose s problemima i za vrijeme studiranja i kasnije, pri traženju posla i razvoju karijere,” rekao je Turk.

Odluka se sada prosljeđuje na daljnje postupanje Etičkom povjerenstvu Veterinarskoga fakulteta radi davanja mišljenja, u skladu s 29. i 30. člankom Etičkog kodeksa Sveučilišta u Zagrebu.


Povezano