Objavljeno

Policijske službenice iz cijele Bosne i Hercegovine podržale pokret #NisiSama

U periodu od 13. do 17. veljače 2021. godine, Udruženje „Mreža policijskih službenica“ provelo je petodnevnu kampanju u znak podrške pokretu #NisiSama koji se bori protiv seksualnog uznemiravanja i nasilja nad ženama.

U okviru kampanje policijske službenice iz 15 policijskih agencija poslale su poruku podrške i ljubavi svim djevojčicama, djevojkama i ženama koje su žrtva bilog kojeg vida nasilja u privatnom ili javnom životu.  

Tijekom petodnevne kampanje, na Facebook profilu Udruženja svaki dan su objavljivane fotografije policijskih službenica na radnom mjestu sa porukom #NisiSama.

U kampanji su sudjelovale policijske službenice iz cijele Bosne i Hercegovine, i to sljedećih policijskih agencija: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Granična policija BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu, Federalna uprava policije, Policija Brčko distrikta BiH, Sudska policija FBiH, MUP Kantona Sarajevo, MUP Tuzlanskog kantona, MUP Zeničko-dobojskog kantona, MUP Bosansko-podrinjskog kantona, MUP Kantona 10, MUP Unsko-sanskog kantona, MUP Srednjobosanskog kantona, MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona i MUP Zapadno-hercegovačkog kantona.


Povezano