Objavljeno

DIY urbane poljoprivrednice i pobjednice Dana D

Marina Andrijašević i Maja Subotić, dizajnerice i urbane poljoprivrednice koje stoje iza imena ‘Lisnati odred’, iznenadile su sve koji su ovaj vikend došli na Dan D, ali i žiri koji ima je dodijelio jednu od glavnih nagrada.

Njihovi drveni boxovi s originalnim nazivimaIt takes two to šalša, ‘Freshness underground’ te ‘Some eat it hot’, uz to što su lijepo dizajnirane drvene kutije s igrom riječima, nude DIY realna rješenja za urbanu poljoprivredu u vlastitom domu.

Laserski izrezbarene drvene kutije sadrže sve potrebno: glinene kuglice za drenažu, zemlju, reciklirane plastične vrećice za osmozu te, jasno, sjemenke- rajčice i bosiljka, čilija i origan, rotkvice i peršina; biljaka koje su, kako same autorice koncepta ističu, najkompatibilnije.

Za početnike, neznalice i zelene entuzijaste pripremili smo grow-it-yourself kutijice sa svim elementima potrebnim za prvu sadnju. Vi samo pratite uputstva, složite dijelove k’o da su legići, pazite da biljčice nisu žedne i voila – još koji mjesec pa šalša….”, opisuju dizajnerice ‘Lisnatog odreda’ svoje zelene poljoprivredne kutijice.

Međunarodni žiri sastojao se od makedonskog kulturnog menadžera i direktora organizacije Public Room Aleksandra Velinovskog, nizozemske kustosice Anne van der Zwaag, direktorice festivala Mikser Maje Lalić i dizajnera Maura MassarottaPogledaj to… [A.L.]


Povezano