Objavljeno

Poziv na hitnu donatorsku akciju “PODRŽIMO MIRELU!”

Zaklada Solidarna poziva vas da u solidarnosti s Mirelom Čavajda donirate za medicinski zahvat u Sloveniji kojeg joj je zdravstveni sustav Hrvatske uskratio iako joj je zakonom zajamčen.

Mirela je primorana otići u bolnicu u drugu državu o vlastitom trošku radi prekida trudnoće uslijed teške malformacije ploda. Trošak nužne medicinske usluge u Sloveniji iznosi 5000 EUR.

Zaklada SOLIDARNA odmah će staviti na raspolaganje 15 000 kn (2000 EUR), a sve građanke i građane pozivaju da im pomognu skupiti dodatnih 22.500 kn (3000 EUR) do kraja sljedećeg tjedna, odnosno do nedjelje 15. svibnja 2022. kako bi se trošak mogao podmiriti na vrijeme. 

Donaciju „Za Mirelu!“ možete uplatiti na račun za krizne i hitne akcije Zaklade SOLIDARNA, otvoren pri ERSTE banci, IBAN:  HR2424020061500078406, model 00, poziv na broj 05-2022, svrha: „Za Mirelu“ ili skeniranjem barkoda koji možete pronaći na stranici Solidarne.

Sav preostali iznos, ukoliko se prikupi više od ciljanih 3000 EUR, usmjerit će se na psihološku podršku Mireli u procesu oporavka. U slučaju neiskorištenog iznosa, u dogovoru s Mirelom, donacije će se usmjeriti na potrebe drugih žena koje dijele Mirelinu sudbinu i treba im naša podrška kad ih zdravstveni sustav i država ostave na cjedilu.

Suorganizatorice ove akcije su: Roditelji u akciji – Roda, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i istraživanje, Platforma za reproduktivnu pravdu i SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost kao nositeljica akcije. 


Povezano