Objavljeno

Pokrenuta stranica s informacijama o rodilištima i pravima trudnica u Hrvatskoj

Prošlog je tjedna, na Dan žena, udruga Roda lansirala novu inačicu portala o rodilištima, rodilista.roda.hr, jedino mjesto na kojemu trudnice i javnost mogu dobiti recentne i provjerene informacije o svim rodilištima u Hrvatskoj.

Na stranicama se nalaze razni zanimljivi sadržaji, poput statistike pojedinih rodilišta za 2016. godinu, od postotka carskih rezova i epiziotomija do broja poroda. Stranica također uključuje informacije o projektu Rodilišta prijatelji majki i o pravima trudnica i rodilja.

Trudnicama će biti posebno zanimljiva mogućnost informiranja o trudničkim tečajevima i recentnim popisima o tome što trebaju ponijeti u svako rodilište za sebe i za dijete, kao i sve kontakt informacije. Priče s poroda iz rodilišta diljem zemlje su također prisutne te se mogu pretražiti prema rodilištu i vrsti poroda (carski rez, tatine priče s poroda).

Korisnice će preko stranice rodilista.roda.hr moći prijaviti kršenje prava u rodilištima, poslati priču s poroda te saznati više o često nerazumnoj terminologiji i skraćenicama na trudničkim nalazima kroz pojmovnik s više od 300 pojmova s definicijama, pripremljen u suradnji s Hrvatskom udrugom za promicanje primaljstva.

Također, stranica po prvi puta u Hrvatskoj na engleskom jeziku nudi informacije o sustavu skrbi za trudnice namijenjene strankinjama koje žive u Hrvatskoj.

Povezano