Objavljeno

Pokrenuta internetska platforma za promociju domaćeg kratkometražnog filma

Pametnice, 2010.

Jedinstvena internetska platforma za promociju domaćeg kratkometražnog filma croatian.film predstavljena je u srijedu, 5. veljače 2020. u Dvorani Urania – prostoru kreacije na zagrebačkom Kvaternikovom trgu.

Zamišljena kao prostor za razvoj i nadogradnju Kockica, natjecateljskog programa domaćeg kratkometražnog filma Zagreb Film Festivala, platforma omogućuje svim zainteresiranim gledateljima i gledateljicama kvalitetan i besplatan pregled i uvid u bogatu domaću produkciju kratkog metra.

Posebnost platforme ogleda se i u činjenici da je razvijana tako da bude dostupna i prilagođena za jednako kvalitetno korištenje neovisno o uređaju koji se koristi za gledanje (mobitel, tablet, računalo ili televizor).

U bazi platforme croatian.film trenutno se nalazi 118 vrijednih, zanimljivih i nagrađivanih kratkometražnih naslova, a među dostupnim filmovima su djela nagrađivanih domaćih autora prikazana na domaćim i međunarodnim festivalima gdje su osvojila brojne nagrade i priznanja. Među njima su filmovi Judite Gamulin, Mladena Stanića, Sonje Tarokić, Jasne Nanut, Miroslava Sikavice, Đure Gavrana, Zvonimira Jurića, Antonete A. Kusijanović, Igora Bezinovića, Hane Jušić, Jurja Primorca, i brojnih drugih domaćih autor/ica.

U sklopu platforme nalaze se i brojni drugi srodni sadržaji poput baze podataka filmova, baze podataka filmskih profesionalaca i produkcija, vijesti, kolumni, intervjua s ‘filmašima mjeseca’, popisa nadolazećih filmskih festivala, ali i mogućnosti prijave i komentiranja sadržaja, te posebice mogućnosti online prijave kratkih filmova za nositelje autorskih i distributerskih prava. 

Svi naši filmaši i filmašice pozvane su da prijave svoje kratke filmove putem online prijavnice.


Povezano