Objavljeno

Pokrenuta crowdfunding kampanja Zeleni život vege mama

Magistra nutricionizma Ivana Šimić i ekonomistica Iva Janeš, osnivačica Facebook grupe Zeleni život vege mama, pokrenule su crowdfunding kampanju Zeleni život vege mama kojom žele prikupiti sredstva za produkciju edukativne knjige recepata o biljnoj prehrani.

Knjiga Zeleni život vege mama je vesela, edukativna i praktična škrinjica znanja o zdravoj (biljnoj) prehrani za sve uzraste i dotiče se mnogih tema koje muče mame i tate od samog početka dohrane preko susreta s alergijama do pripreme ukusnih i brzih za sve prigode.

“Danas, kada se voće i povrće te cjelovite žitarice i mahunarke nalaze sve rjeđe na našim tanjurima, prehrambeni stručnjaci potiču i podupiru interes za biljnu prehranu. Putem društvenih mreža i grupe došle smo do zaključka da se dosta članova osjećalo usamljenim u svojim nastojanjima da djeci nude kvalitetne i cjelovite namirnice,” objašnjavaju Ivana i Iva, stoga su se odlučile “stvoriti jedan praktičan, edukativan, lako primjenjiv i zabavan priručnik za sve one koji su (kao i što smo mi same bile) izgubljeni u mnoštvu informacija.”

Prvi dio knjige obrađuje teme vezane uz šareni biljni tanjur i sve potrebne nutrijente. Drugi dio posvećen je budućim majkama, trudnicama, dojiljama i bebama, a treći dio, osim recepata objašnjenih korak po korak, donosi i praktične savjete o zamjenama za određene namirnice, o alternativnom načinu pripreme te prilagodbe recepta za bezglutensku prehranu ili recepta pogodnog za alergičare. 

Za izradu edukativne knjige potrebno je 10 000$, a kampanju možete podržati do 15. lipnja putem ove poveznice.


Povezano