Objavljeno

Pokrenut Fond #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja

IInicijativa #SPASIME i Zaklada SOLIDARNA osnovali su Fond #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja. Glavni cilj Fonda je pružanje konkretne i interventne pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u smislu ekonomske, pravne, psihološke, liječničke i stambene pomoći.

Fond će u okviru velike nacionalne kampanje koja traje do 31. srpnja 2019. prikupljati donacije koje će se koristiti za interventnu pomoć žrtvama svih oblika nasilja, bilo da se radi o financijskoj ili pravnoj pomoći, prijevozu u siguran smještaj ili trošku smještaja. Žrtve imaju pravo i na liječničku skrb, pravni savjet ili razgovor s psihoterapeutom, a Fond će pokriti troškove. 

Prevencija nasilja odgovornost je svih nas jer se nasilje mora prijavljivati. Nažalost, žrtve što od straha, što od nepovjerenja u sustav često ne zovu i ne prijavljuju nasilje. Institucije i mi kao cjelovito društvo moramo stati iza njih, moraju osjetiti našu podršku. Stoga smo pokrenuli Fond #SPASIME kojem je cilj sva prikupljena financijska sredstva putem donacija preusmjeriti na izravnu pomoć žrtvama“, izjavila je odvjetnica Una Zečević Šeparović, predstavnica Inicijative #SPASIME.

Pružite podršku u borbi za pomoć žrtvama donacijom Fondu #SPASIME pozivom na broj telefona 060 9003 (cijena poziva 6,25kn) ili izravnom uplatom na žiro račun u Hrvatskoj poštanskoj banci IBAN HR8023900011500151640 (SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost, Trg kralja P. Krešimira IV, br.2, 10 000 Zagreb, OIB: 77689629939, opis plaćanja: za Fond SPASIME, za uplate iz inozemstva SWIFT je HPBZHR2X). Pored toga, moguće je donirati putem stranice Indiegogo.

foto: press

Inicijativu #SPASIME čine Jelena Veljača, Una Zečević Šeparović, Anica Tomić, Jelena Kovačić Solarić, Ana Pecotić i Nerma Mehadžić. Aktivnosti Inicijative usmjerene  su na senzibiliziranje javnosti i nadležnih institucija te na ispunjenje zahtjeva koji su predstavljeni javnosti na prosvjedu 16. ožujka 2019. godine, a premijeru Vlade RH 18. ožujka 2019. godine.

SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost nastala je radi pružanja podrške pojedincima i građanskim inicijativama u stvaranju pravednog i solidarnog društva te je do sada sudjelovala u velikom broju humanitarnih i zagovaračkih akcija i kampanja kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini.


Povezano