Objavljeno

Podrži Kamensko!

Gašenjem tvornice Kamensko bez posla je ostalo 426 osoba koje još uvijek nisu primile svoje neisplaćene plaće i otpremnine. U Udruzi Kamensko sada radi osam ljudi i petero volontera, a uz već zaposlene dvije radnice propalog DTR-a, plan je zaposliti još dvije. Kako bi kupile potrebne strojeve i bile konkurentne na tekstilnom tržištu, radnice su pokrenule Indiegogo kampanju.

U planu im je proizvoditi i košulje kakve je nekada proizvodio DTR, a novi strojevi potrebni su jer sa sadašnjima, namjenjenima za kućnu uporabu, ne mogu preuzimati zahtjevnije poslove. Novi bi im omogućili proizvodnju, kvalitetu i konkurentnost na tekstilnom tržištu, ne samo domaćem nego i stranom.

Udruga Kamensko osigurala bi tako svoju održivost, te se uz puno truda i rada te dugogodišnje iskustvo, profilirala u ozbiljno ime na tekstilnoj sceni.

Ideja je kupiti strojeve, potreban materijal te organizirati modnu liniju koja će se plasirati na tržište.

Trenutačno, dobar dio vremena radnici Udruge rade robu po narudžbi, popravke odjeće koju im donose građani, a dosta vremena gube i zbog toga što rade na strojevima na kojima je potrebno dosta vremena da se neki proizvodni proces završi. Dosta toga rade i ručno, jer nemaju strojeve kojima bi brže i jednostavnije odradili neki posao. 

Novi strojevi ubrzat će sve te procese, odnosno značajno ih skratiti, tako da će radnici u istom vremenu moći proizvesti više proizvoda. Tako će moći stvoriti vlastite modne linije, ali i prihvaćati poslove za vanjske naručitelje, koje će moći odraditi brže i kvalitetnije.

Donacijom ćete postati dio jedne velike priče, kojom će ove radnice koje dugo čekaju pravdu, stati na noge i postati bitan čimbenik na tržištu.

Podržite hrabrost, odvažnost, trud i rad! Podržite hrabre žene iz udruge “Kamensko” >>> Udruga Kamensko – Kupimo strojeve za proizvodnju

Povezano