Objavljeno

PJ Harvey u 2015. objavljuje knjigu poezije

Kantautorica PJ Harvey za jesen 2015. najavila je objavljivanje svoj prve knjige poezije. Riječ je o zbirci na 224 stranice koja je nastala u suradnji s fotografom i redateljem Seamusom Murphyem.

Kroz protekle tri godine, PJ Harvey i Seamus odlučili su se na nekoliko putovanja u destinacije poput Kosova, Afganistana i Washingtona gdje su prikupljali materijal iz kojeg je nastala zbirka The Hollow of the Hand, u kojoj se, osim PJ-ine moćne poezije, nalaze i fotografije kao kronika jednog vremena.

“Prikupljanje informacija iz druge ruke nije mi se činilo dovoljno osobnim za ono o čemu sam željela pisati. Željela sam udisati zrak, osjetiti tlo i upoznati stanovnike/ce zemalja koje su me fascinirale.“, objasnila je PJ Harvey metodologiju i ideju projekta.

Seamus Murphey dodaje: „Polly je autorica koji voli slike, a ja sam fotograf koji voli riječi. Naš odnos započeo je prije nekoliko godina kada me zamolila da napravim fotografije i filmove za album Let England Shake. Bio sam zaintrigiran i avantura je počela, a knjiga je sada drugi oblik te iste ideje. To je naš pogled na dom i na svijet.“

Zbirka će biti dostupna u dva formata: tvrdom s najkvalitetnijim fotografskim reprodukcijama, i mekom izdanju, također će postojati i limitirana serija potpisanih izdanja. [A.M.F.G.] Pitchfork/Amazon


Povezano