Objavljeno

Objavljena publikacija ‘Civilno društvo u srednjoj i istočnoj Europi: izazovi i mogućnosti’

Prošlo je više od dva desetljeća od propasti komunističkih režima u istočnoj Europi. U međuvremenu, regija je doživjela intenzivna razdoblja transformacije, sukoba i obnove. Politički sustavi su se promijenili, etničke su se napetosti povećale, a nastali su novi odnosi sa susjednim europskim zemljama.

Svi ti događaji bili su usko povezani s civilnim društvom, koje ne samo da utječe na njih, već je neke od njih i pokrenulo.

Da bismo bolje razumjeli sadašnje stanje civilnog društva u 16 zemalja ove regije, raznolike putanje njihovog razvoja i moguće buduće putanje, ERSTE Stiftung i ERSTE Foundation udružili su se s više od 20 istraživača_ica i više od 400 stručnjaka_inja iz srednje i istočne Europe, a rezultati njihovih zajedničkih napora sastavljeni su u publikaciji Civilno društvo u srednjoj i istočnoj Europi: izazovi i mogućnosti.

Publikacija svojim čitateljima_cama nudi analizu sveobuhvatnih obrazaca civilnog društva u nedavnoj prošlosti i moguće buduće razvoje. Kroz 16 izvješća o državama ova publikacija daje dodatne uvide u civilno društvo pojedinih zemalja, kao i uvid u definirana područja i razvoj u cijeloj regiji.

Riječ je o publikaciji koja služi kao prva komparativna i sveobuhvatna analiza civilnog društva u zemljama Srednje i Istočne Europe. Publikaciju u cijelosti možete pročitati ovdje.

Povezano