Objavljeno

Njemačka: Zaposleni očevi zahtijevaju više vremena za obitelj

Sve više očeva u Njemačkoj traži fleksibilnije radno vrijeme kako bi se mogli ravnomjernije posvetiti poslu i obitelji, potičući tako velike promjene u korporativnoj kulturi.

Činjenica je da mnoge očeve više ne zadovoljava provoditi vrijeme s djecom samo vikendom, već žele biti dijelom njihova svakodnevnog života. Tako je i Jörg Asmussen kada je sredinom prosinca prošle godine odstupio s pozicije člana izvršnog odbora Europske središnje banke, kao razloge svog odlaska naveo „obitelj“ i njegovo „dvoje male djece“.

Desetljećima je obiteljska fotografija na radnom stolu bila jedini pokazatelj muškarčeve naklonosti obitelji. Oni koji bi javno iskazivali brigu za svoju djecu djelovali bi u opoziciji s tradicionalnom ulogom muškarca kao marljivog i orijentiranog na karijeru hranitelja obitelji. No, sudeći prema istraživanju koje je pokazalo kako 91% očeva želi provoditi vrijeme sa svojom obitelji tijekom radnog tjedna, vremena se mijenjaju.

Nakon što je bivša ministrica obitelji Ursula von der Leyen iz Kršćanske-demokratske unije, 2007. godine predstavila ideju o „partnerskim mjesecima“ za njemački roditeljski dopust ili Elternzeit politiku koja novim roditeljima dozvoljava plaćeni roditeljski dopust u trajanju od 14 umjesto 12 mjeseci, ako se podijeli između oba roditelja, udio očeva koji su se odlučili za taj potez povećao se za 27%.

U skladu s time, novi ugovor njemačke koalicijske vlade, prvi put u povijesti zemlje, sadrži odlomak adresiran na „aktivnu ulogu očeva“ te poziva na „bolje uvjete koji bi očevima i majkama omogućili pravednu raspodjelu obiteljskih i profesionalnih dužnosti “.

I muški zaposlenici su počeli tražiti novi model radnih sati ili slobodne mjesece za roditeljski dopust, a nekad blokiraju cijelo popodne u svojem radnom kalendaru jer moraju pokupiti dijete u vrtiću ili izostaju s važnih sastanaka radi školskih manifestacija. Volker Baisch, konzultant koji savjetuje tvrtke na politiku usmjerenu prema očevima, kaže: „Ovo čini muškarce jednako nepredvidivima za tvrtke kao i žene i to je dobra stvar“.

„Radno okruženje u Njemačkoj je i dalje više orijentirano prema muškarcima“, kaže Stefan Reuyss s Institute for Socio-Scientific Transfer u Berlinu, te nastavlja „ali mladi zaposlenici sve više i više to dovode u pitanje tražeći drugačije modele rada“. Osim toga, brojna istraživanja pokazuju kako mogućnost da očevi učine svoju karijeru i privatni život kompatibilnima, enormno povećava radnu motivaciju i odanost poslodavcu. [M.K.] Spiegel


Povezano