Objavljeno

Njemačka uvodi rodne kvote za nadzorne odbore velikih tvrtki

Njemački donji dom donio je zakon koji zahtijeva da velike tvrtke u nadzornim odborima izdvoje 30% mjesta za žene. Potreba za ovakvim zakonom javila se nakon što je istraživanje pokazalo kako su žene i dalje izrazito podzastupljene u poslovnom svijetu, odnosno da su čelnici 30 tvrtki koje su uvrštene na BlueChip DAX Indexu svi muškarci.

Rodna kvota stupa na snagu od 2016. godine te će utjecati na restrukturiranje zaposlenika/ca u nadzornim odborima za više od 100 tvrtki. Tvrtke koje ne ispunjavaju kvotu će morati popuniti slobodna mjesta sa ženskim predstavnicama ili ostaviti pozicije prazne. Ostalih 3500 srednje velikih tvrtki same će morati donijeti odluku o kvoti u izvršnim i nadzornim odborima.

„Legislativa donesena u petak povijesni je korak za ravnopravnost. Glas žena mora se čuti tamo gdje se donose odluke o uvjetima rada i plaćama“, rekla je njemačka ministrica za žene, obiteljska pitanja, starije osobe i mlade, Manuela Schwesig.

Istraživanje objavljeno u petak u novinama Handelsblatt iznosi podatke kako 59% srednje velikih tvrtki u Njemačkoj nema žene na vodećim pozicijama, u usporedbi s EU prosjekom od 36%. Na DAXovom popisu tvrtki, žene zauzimaju samo 7% mjesta u izvršnim odborima i 25% mjesta u nadzornim odborima, što je iznad prosjeka EU koji iznosi 20%.

„No, nadzorni odbori zapravo nisu ti koji donose odluke u koncernima. Oni su samo kontrolori“, ističe Ute Walter za Deutche Welle.

„Naravno da oni imenuju članove upravnih odbora. Međutim, te odluke se donose većinom glasova, uglavnom je čak potrebna dvotrećinska većina. Čak i kada bi žene u nadzornim odborima bile složne, teško je da bi neku odluku mogle progurati protiv (muške) većine … Uvođenjem ženskih kvota u nadzornim odborima je u stvari zaobiđena srž problema. Žene moraju biti zastupljenije u upravnim odborima poduzeća. Tamo se razvija strategija djelovanja tvrtki i donose važne odluke o osoblju i investicijama. Da bi žene i tamo bile zastupljene nije potrebno usvojiti neki zakon, nego promijeniti kulturu poslovanja u poduzećima i društvu.“

Neke tvrtke u Njemačkoj posljednjih su nekoliko godina napravile pomak u jačanju ženskog vodstva. Tako, primjerice, u Deutsche Telekomu, Munich Reu i Adidasu najmanje 30% mjesta u nadzornim odborima zauzimaju žene, no postoje i kritičari/ke koji smatraju da će zakon samo povećati birokraciju bez osvještavanja pravog krivca podzastupljenosti žena u poslovnom svijetu. [M.D.] TheGuardian


Povezano