Objavljeno

Na Trešnjevci otvoren centar za roditelje Klubko

Barbara Perasović Cigrovski i Ivana Habuš Kraljević

Centar za roditelje Klubko otvoren je danas na Trešnjevci, na adresi Bisačka 14, nadomak Munjarskog puta i hotela Panorama, a do subote traju dani otvorenih vrata kad je upad besplatan te možete zaviriti i provjeriti kako su mame osnivačice Barbara Perasović Cigrovski i Ivana Habuš Kraljević zamislile Klubko.

Klubko se dijeli na dva dijela koja su i prostorno odvojena: na Kluboteku – prvu družionicu za roditelje s bebama u Hrvatskoj koja je prilagođena roditeljima i puzavcima (poseban detalj su drvene zaštićene police za čaše i šalice koje se nalaze na zidovima – nadomak roditeljima, ali maknute od najmlađih), te na Klubko Labos opremljen za edukacije.

Kluboteka
klubko Labos

Kako kaže Barbara, “Mogućnost izlaska iz kuće za vrijeme ružnog vremena, ili jednostavno mogućnost da negdje opušteno odem s bebom, a da nije samo šetnja, puno bi mi značila dok sam bila na porodiljnom. No, takvo mjesto tada nije postojalo.”

S Barbarom Perasović Cigrovski surađivale smo na projektu Moje mjesto u zajednici pa nam je posebno drago da je nakon rada na istraživanju o potrebama građanki i građana na Trešnjevci sjever osmislila Klubko i na kreativan način ponudila podršku izazovima roditeljstva.


Povezano