Objavljeno

Microsoft Hrvatska će provesti edukaciju za učenice srednjih škola

Microsoft je pokrenuo globalnu kampanju #Makewhatsnext u svrhu osnaživanja generacije djevojaka tehnološkim znanjem i vještinama, te smanjivanje nesrazmjera među spolovima u ICT industriji. U kampanju se uključio i Microsoft Hrvatska, koji će u travnju provesti edukaciju za učenice srednjih škola.

Prema podacima Svjetskog ekonomskog foruma, nesrazmjer među spolovima u ITC industriji bi mogao nestati tek 2133. godine. Na razini Europe žene trenutno čine 30 posto radne snage u ITC-u, a do 2020. bi moglo nedostajati oko 825 tisuća radnih mjesta.

Kampanja #Makewhatsnext ističe vrijednost ideja te inovatorice koje su doprinijele značajnim promjenama u svijetu, a ideja je osnažiti generacije djevojaka sa znanjem i vještinama koje su im potrebne da bi postale novi inovatori u svijetu u kojem je tehnologija utkana u svaki aspekt života.

Hrvatska će se kampanji pridružiti 12. travnja, kada je organizirano događanje DigiGirlz, koje će okupiti 90 učenica srednjih škola iz Varaždina, Koprivnice i Zagreba u prostorima Microsofta Hrvatska. 

Učenice će tijekom osmosatnog događanja upoznati s osnovama tehnologije kroz predavanja i radionice o računalnim alatima i rješenjima, osnovama programiranja kao i s prednostima karijere u tehnološkim zanimanjima te nužnim kompetencijama i vještinama. 

IT stručnjakinje iz Microsofta i drugih kompanija će tako podijeliti praktična poslovna iskustva te podučavati učenice važnosti korištenja digitalnog marketinga, vođenju projekata i slično. 

‘Cilj događanja je zainteresirati učenice za odabir karijere u ICT-u te ujedno razbiti stereotipe da u high-tech industrijama rade isklučivo muškarci. Uz to sudionice događanja će imati priliku doznati o nužnim kompetencijama te dobiti smjernice kako biti uspješan u svijetu koji sve više ovisi o razvoju tehnologije i inovacija’, rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Tportal


Povezano