Objavljeno

Ljetna kolekcija studentske zadruge Fabric8 co-op

Prva zadruga studenata Fabric8 co-op iz Zagreba predstavila je u srpnju svoju prvu ljetnu kolekciju na “RAB FASHION SHOW-u 2016.” 

Glavna smjernica u dizajniranju ljetne kolekcije bila je reinterpretacija klasične muške košulje sa ženstvenom siluetom, isto tako, pozivajući se na estetiku sportske odjeće, poglavito tenisa 50′ godina, te radne odjeće. Smještanjem bijeljenog trapera na muslin postiže se zanimljiva jukstapozicija prozračnosti i voluminoznosti, ženstvenosti i čvrstoće. Na taj način se spajaju dva aspekta mode, pret-a-porter koji pretpostavlja gotovu odjeću spremnu za nošenje zajedno sa elementima unikatne ručne izrade tekstila. U ovoj kolekciji to su uzorci na jeansu koji su postignuti ručnim bijeljenjem te češljanjem, stvarajući jedinstveni dizajnerski potpis na svakom artiklu odjeće.

Kolekcija će biti dostupna na Marcat.hr, partnerskom webshopu Fabric8a, te u Design storu Krug u Splitu.

Zadruga je osnovana 2015. godine s ciljem samozapošljavanja mladih ljudi u tekstilnoj industriji, te području modnog i industrijskog dizajna. Kooperativa osim svog branda, aktivno razvija i pomaže članskim brandovima poput: Buhanec, RAAD, IŠ, WIMB i Jos • s , te s mnogim drugim  mladim umjetnicima i dizajnerima.

Na svojim službenim stranicama kroz društvene mreže i web-shop predstavlja i prodaje radove mladih nada hrvatskog dizajna. Trenutno broji 13 članova.

Kampanja za kolekciju je snimljena na različitim lokacijama u Splitu.

Design: FABRIC8 & WIMB
Photo: Alma Štrkljević
Hairstyle: LOCKS ( Maja Brajević)
MUA: Ivana Filipović
Modeli : Lucija Beden (Talia Models) i Antea Jovanović  (Relatum Models)

{gallery}Fabric8 co-op{/gallery}


Povezano