Objavljeno

LinkedIn optužen za seksizam

Društvena mreža LinkedIn našla se na udaru kritike nakon što su povukli oglase Toptala koji je istima ciljao na web programere, a razlog je jednostavan – zaključili su da je djevojka čija je fotografija korištena, prezgodna da bi bila programerka.

No, tu su se prevarili jer Argentinka Florencia Antara (na slici) uistinu jest programerka.

“Problem nije u članovima LinkedIna koji nisu vjerovali da programerke izgledaju ovako već u čelništvu koje se s njima složilo”, napisao je na svom blogu direktor Toptala, Taso Du Val i nastavio: “Bio je ovo stvarno loš dan za Toptal. Svjedoci smo ekstremnog seksizma unutar zajednice i to od strane rukovodilaca i partnera s kojima često surađujemo”. 

Glasnogovornik LinkedIna ispričao se javno i rekao da je oglas maknut greškom: “Nakon što smo poduzeli potrebne mjere, odobrili smo prethodno odbačen oglas i Toptal ih bez ikakvih problema može vratiti”.

No, neki dodaju i da problem nije samo u LinkedInu već i Toptalu koji je u istom oglasu koristio glumice koje su predstavljali kao programerke. Naime, Amanda Schull našla se u jednoj od njihovih reklama, a stvoren je i profil na Toptalu. Zanimljivo je spomenuti i da je profil maknut nakon što je započela priča s LinkedInom. [LJ.N.] Daily Mail…


Povezano