Objavljeno

Kristina iz SOS Dječjeg sela Lekenik u finalu za svjetsku nagradu Herman Gmeiner

Kristina Ivanuš, 21-godišnja djevojka odrasla pod okriljem SOS Dječjeg sela Lekenik, dospjela je među 8 finalista/kinja za nagradu Herman Gmeiner koja se dodjeljuje iznimnoj djeci SOS Dječjih sela na globalnoj razini.

Kristina se bori za očuvanje okoliša i zdravlje našeg planeta, a svoj glas možete joj dati ovdje do 23. srpnja 2020.

Sa samo četiri godine Kristina je postala dijete SOS Dječjeg sela Lekenik. Ondje je došla, sa starijom sestrom, živjeti u SOS obitelj s još četvero djece i SOS mamom. Sa šest godina počela je dobivati simptome teške neurološke bolesti, unatoč vedar sportski duh i ronjenje pomogli su joj da premosti sve prepreke.

Kad joj je bilo 15 godina, seli u SOS zajednicu mladih u Veliku Goricu gdje ostaje do svoje 18. godine, kada upisuje fakultet i seli u Zagreb. Studira marketing i komunikacije na Poslovnom veleučilištu. Studij plaća sama, stoga bi joj nagrada za koju je nominirana uvelike pomogla.

Danas se bavi ronjenjem u ekološke svrhe te radi kao podvodni model. Želja joj je u budućnosti baviti se marketingom, ali i nastaviti roniti te sudjelovati u ekološkom akcijama čišćenja podmorja. VG Danas


Povezano