Objavljeno

Klub 041 započinje s treninzima za nogometašice

Nogometni Klub 041 trenutno broji oko stotinjak članova/ica i simpatizera/ki, a najviše se ponosi svojim horizontalnim uređenjem u kojemu su svi/e članovi/ice jednaki/e prilikom donošenja odluka o vođenju kluba. Našim čitateljima/cama zasigurno je poznat po prijateljskim utakmicama koje je u suradnji s Okusom doma organizirao kako bi građane i građanke Zagreba potaknuli na prijateljska druženja s izbjeglicama. 

Osim što su izbjeglice i više nego dobrodošle na njihovim treninzima, Klub odnedavna organizira i treninge za djecu, a novost je uvođenje treninga za žensku ekipu 041.

“Kako se naš klub bori protiv svih diskriminacija tako nam je i ideja o pokretanju ženske nogometne ekipe bila u planu od samog osnivanja. Potaknuti interesom nekolicine žena da igraju nogomet u našem klubu pokrenuli smo inicijativu za formiranjem ženske ekipe. Već samo jedan dan nakon prvog sastanka s potencijalnim igračicama desio se i prvi trening na kojem je bilo desetak igračica” stoji u objavi na internetskim stranicama kluba. 

 Treninge će voditi nositeljica UEFA B licence za treniranje, Helenna Hercigonja-Moulton, koja je porijeklom iz SAD-a, a u Hrvatskoj živi od 2010. godine kada je izabrana za U19 Hrvatsku žensku reprezentaciju za koju je odigrala 40-ak utakmica.

Klub 041 poziva sve zainteresirane igračice da im se jave na e-mail adresu: skolanogometa@nkzagreb041.hr ili da ih kontaktiraju putem Facebook stranice. Za treniranje nije potrebno nikakvo posebno predznanje, niti oprema. Treninzi će se održavati u večernjim satima na nogometnom igralištu u Dugavama, a o terminima će se dogovarati same igračice. 

                                             


Povezano