Objavljeno

K-zona kreće u razvoj društveno odgovornog poduzeća

Projekt udruge K-zona i Vox Feaminae platforme prošao je u deset izabranih, od 36 pristiglih prijedloga udruga, na natječaju Moja zajednica za razvoj društvenog poduzetništva u 2013. godini. Natječaj je pokrenut od strane NESst Hrvatska, organizacije za razvoj poduzeća koja rješavaju društvene probleme u zemljama s tržištima u nastajanju.

Odabrani kandidati će u drugom krugu, od rujna do ožujka 2014., uz podršku NESsT-ovog tima i zaposlenika Zagrebačke banke prolaziti kroz proces koji se sastoji od četiri faze, a u sklopu kojih će povećavati vlastite kapacitete za razvoj i provedbu društveno poduzetničkih aktivnosti.

 

Cilj K-zone je razviti poduzeće koje bi se bavilo fair trade proizvodnjom tekstilnih artikala s rodno osviještenim porukama, a dio sredstava generiran u poduzeću donirao bi se na godišnjoj bazi za start-up poduzetnica u Hrvatskoj.

Na ovaj način, udruga K-zona želi doprinijeti zapošljavanju, ali i samozapošljavanju žena, osvijestiti rodnu problematiku u široj javnosti te proširiti prostor djelovanja feminističke prakse. Nadamo se Vašoj podršci! Vox Feminae Tim


Povezano