Objavljeno

Jodie Whittaker postala prva žena u ulozi Doctora Whoa

Nakon višemjesečnih spekulacija konačno je objavljeno ime osobe koja će u popularnoj seriji Doctor Who preuzeti ulogu omiljenog Gospodara Vremena, a čini se kako su mnogobrojni fanovi i fanice oduševljeni što je ulogu 13. Doktora preuzela žena.

Jodie Whittaker interes publike pridobila je ulogom u ITV-ovoj kriminalističkoj drami Broadchurch’ a mjesto Doktora preuzet će od svog kolege Petera Capaldija, koji je odlazak iz serije najavio još u siječnju ove godine.

Nakon što je u nedjelju objavljena vijest, Whittaker je pozvala fanove i fanice serije da je se ne boje samo zato što je žena. Dodala je i kako se smatra feministkinjom koja ne želi biti ‘stavljena u kutiju koja će određivati što može, a što ne može biti’.

Debata o novom Gospodaru Vremena već je nekoliko mjeseci dopirala do najčudnijih zakutaka interneta, a svoje mjesto je pronašla i na kladioničarskom portalu Ladbrokes. Tamo je kao potencijalni budući Gospodar Vremena prvo mjesto iznenađujuće dugo držala glumica Tilda Swinton.

“Nakon nekoliko mjeseci unutar kojih smo stvarali liste, pregovarali, održavali audicije i vješto srkivali tajne, uzbuđeni smo što kao 13. Doktora možemo pozdraviti Jodie Whittaker,” kazao je novi producent i scenarist serije, Chris Chibnall.

Chibnall je dodao i kako je oduvijek želio da 13. Doktor bude žena, a upravo ih je Whittaker potpuno oduševila svojom audicijom.

“Jodie je nezahtjevna, smiješna, nadahnjujuća, super-pametna sila prirode koja će unijeti veliku količinu mudrosti, snage i topline.”

Whittaker je kazala kako je izvan sebe od uzbuđenja te kako jedva čeka započeti ovo epsko putovanje.

“Više sam nego počašćena što ću imati priliku igrati Doktora. To znači da ću morati upamtiti sve što je Doktor bio do sada, dok ću korak po korak prihvaćati sve ono što Doktor trenutno predstavlja: nadu. Ne mogu dočekati!”

Iako je ova odluka oduševila dobar dio fanova i fanica, sasvim je sigurno da postoji velik broj obožavatelja/ica ove serije koji/e nisu sasvim sigurni/e u to da je ovo bila dobra odluka. Ipak, preostaje im samo da se zavale pred svoje ekrane i daju priliku Jodie Whittaker da čitavoj seriji pridoda novu dimenziju.

“Jako sam uzbuđena oko ovoga. Čim sam na BBC-evom najavnom videu ugledala Jodie Whittaker, jednostavno je izgledalo ispravno – osjećala sam da je ona pravi Doktor. Imati ženskog Doktora zbilja je uzbudljivo i značajno. Jedva čekam vidjeti kako će oblikovati svoju ulogu i gdje će odvesti čitavu seriju.” kazala je urednička asistentica Emily Cook.

Ovu je vijest širokih ruku dočekao i Colin Baker, glumac koji je tumačio Doktora od 1984. do 1986. godine. Theguardian/Telegraph


Povezano