Objavljeno

Ivanišević: Nije u redu da tenisačice zarađuju koliko i tenisači

Goran Ivanišević, bivši osvajač Wimbledona, u intervjuu za ‘The Tennis Space‘ izjavio je kako All England Club, ne bi trebao isplaćivati jednake novčane nagrade tenisačima i tenisačicama jer je to, tvrdi, nepravedno prema muškarcima.

“Muškarci i žene nisu plaćeni jednako; žene zarađuju više. Igraju manje setova i manje su vremena na terenu, a dobivaju jednak novac iz nagradnog fonda turnira. To znači da su preplaćene. Tenisačice definitivno ne bi trebale biti jednako plaćene, i trenutno stanje po tom pitanju nije fer, izjavio je.

“Azarenka je recimo za pola sata dobila Anu Ivanović 6:1, 6:0 i prošla u četvrtfinale dok neki tenisači za isti rezultat moraju raditi pet ili šest sati. Dobro je za mene da više ne igram, na aktivnim je tenisačima da se bore za izmjene”.

Tom izjavom, Ivanišević je podržao i mišljenje Gilles Simona kako tenisači zaslužuju više novaca jer tenis koji oni igraju je zanimljiviji nego ženski.

“Apsolutno se slažem sa Simonom u pogledu atraktivnosti muškog i ženskog tenisa. Mečevi tenisača su znatno atraktivniji i kada gledate taj aspekt također bi tenisači trebali biti bolje plaćeni. Kada ženski tenis bude jednako ili više zanimljiv i atraktivan nemam ništa protiv da budu i pet puta bolje plaćene”, zaključio je Ivanišević. Index.hr/The Tennis Space


Povezano